Stjørdal og Malvik:

Sjekk hvor mye de lokale vinmonopolene solgte

Åpnet dørene for første gang på påskeaften.

Polsjeg Stig Arild Bjerkli ved Vinmonopolet i Stjørdal.  

Nyheter

Da Vinmonopolet for første gang holdt åpent på påskeaften, lå det totale salget langt over en ordinær lørdag. Det ble solgt 323.000 liter drikkevarer over hele landet.

Flere kunder innom

Vinmonopolet på Torgkvartalet hadde en liten oppgang på påskeaften sammenlignet med ordinære lørdager. Vanligvis har de 550 kunder i snitt på lørdager.

– Vi hadde 674 kunder innom på påskeaften. Totalt solgte vi 1.270 liter alkohol, noe som er en økning. Men det utgjør ikke all verden i det store bildet, sier polsjef Stig Arild Bjerkli.

I snitt handlet hver kunde 1,88 liter.

Polet i kjøpesenteret i Stjørdal har hittil i år hatt en nedgang på 10 prosent i salget sammenlignet med samme tid i fjor.

– Og når Vinmonopolet på Frosta åpner i mai, så forventer vi ytterligere nedgang, forteller Bjerkli.

Ikke store forskjellen

Vinmonopolet på Malvik Senter merket ikke den store forskjellen med åpningstid på påskeaften sammenlignet med vanlige lørdager.

– Vi hadde omtrent samme antall kunder og samme antall solgte liter. En helt vanlig lørdag for oss, sier butikksjef Kristine Richstad.

Polet i Malvik solgte til sammen 522 liter alkohol fordelt på 249 kunder på påskeaften. I snitt handlet hver kunde 2,1 liter.

– Det er kanskje vinmonopolene som ligger i nærheten av påskedestinasjonene som merket den store forskjellen, forteller Richstad.

Saken fortsetter under bildet.

Butikksjef Kristine Richstad ved Vinmonopolet i Malvik.  


Mer enn normalt

Vinmonopolene i hele landet økte omsetningsvolumet med nær 30 prosent sammenlignet med en normal lørdag, skriver Dagens Næringsliv .

I løpet av de fem timene polet holdt åpent lørdag, kjøpte nordmenn med seg 323.000 liter drikkevarer. Det tilsvarer 64.000 liter i timen – eller 1.077 liter i minuttet.

Kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen sier at Vinmonopolet selger opp mot 250.000 liter drikkevarer på en vanlig lørdag. Han sier også at salget samlet sett for de siste to ukene ikke er langt over normalen.

– Det virker som at salget har forskjøvet seg til den dagen, sier Lorentzen.