Tatt i 116 i 60-sonen

Nå blir stjørdalingen fotgjenger i et og et halvt år.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jan Erik Sundøy

Nyheter

Mannen som er i begynnelsen av femtiåra, møtte i tingretten forleden og avla en uforbeholden tilståelse samtidig som han erkjente straffskyld.

Det var en kveld i februar i år stjørdalsmannen var på tur langs riksveg 15 ved Nissegård i Lom. Her kjørte han rett inn i politiets laserkontroll.

Farten ble målt til 116 kilometer i timen etter at alle sikkerhetsmarginer var trukket fra. Råkjøringen skjedde i 60-sonen. Farten var så stor at den overskred alle normale regler for bøtesatser. Politiet anmeldte derfor råkjøringen.

Stjørdalingen møtte i tingretten hjemme i Trøndelag forleden. Her vedgikk han alt og erkjente straffskyld. Det betyr at retten kunne gjennomføre en såkalt forenklet behandling av saken.  Normalt gir en slik framgangsmåte litt strafferabatt.

Påtalemyndigheten mente råkjøringen kvalifiserte til fengsel i 16 dager. Det sa tingretten seg enig i. Stjørdalsmannen ble samtidig fradømt retten til å kjøre bil i en periode på 18 måneder. Retten slår også fast at stjørdalsmannen må gjennomføre full ny førerprøve for å få rett til å kjøre bil igjen når karantenetida er ute.