Viggo ble påskens radiokonge

Tidenes påskesuksess ble feiret med is sammen med barnebarna.

Viggo Valle og Påskelabyrinten er mer populær enn i fjor. Nå er han i gang med å lage oppgaver til 2018.  Foto: Jan Erik Sundøy

Nyheter

Påskelabyrinten på NRK P1 er tradisjon for mange. Årets påske ble ikke noe unntak.

Årets utgave, den 30. i rekken, av det svært populære radioquizprogrammet hadde i snitt 763 000 lyttere, ifølge ferske tall fra NRKs analyseavdeling, skriver Dagbladet.no.

Det er en oppgang på 84 000 lyttere fra i fjor, da snittet lå på 679 000 per program.

Det gir en markedsandel på 70 prosent, og i enkelte perioder nærmer 80.

Valle nesten målløs

Viggo Valle blir nesten målløs av lyttertallene. Han sier at han hadde forventet en nedgang.

- 2017 er første året vi kan sammenligne med året før. Etter overgangen til DAB for flere fylker og digitalisering av radioproduktet, hadde jeg forventet en nedgang. Når vi da øker formiddabelt, blir jeg selvsagt både glad og stolt, sier Viggo Valle, som ikke har innvilget seg noen påskeferie enda.

- Nei, i dag har jeg hatt med meg bonus-barnebarnet mitt på jobb på Thyholt i Trondheim og vi har feiret med is i kantina. Nå skal vi vende snuten hjemover og plukke opp enda et barnebarn. Da skal det bli mere is, sier den populære radiostemmen fra Husbyhagen.

Valle sier at lyttertallene har vært større tidligere, men da var konkurransen en helt annen.

- Vi har mange flere radiokanaler og det er mange andre aktiviteter og tekniske duppeditter vi kjemper mot. Så dette er meget bra. Jeg tror kanskje ikke det finnes noe annet radioprogram som har hatt større markedsandel, selv om jeg ikke sjekket tallene nøye, fortsetter Valle.

Mye bra fra garasjen i Husbyhagen

Viggo hviler så bestemt ikke lenge på laurbærene. Han er allerede i gang med tankevirksomheten i forhold neste års påskelabyrint.

- Vi fikk ikke brukt alle oppgavene vi hadde under årets labyrint, så noen ligger klar. Har også avtalt med personer om å lese inn oppgaver til neste år, så vi er i gang. Men det aller meste pønskes ut hjemme i Husbyhagen. Det er mye godt som kommer ut fra garasjen i Husbyhagen, avslutter Viggo Valle, mer en klar for å lede det norske folk gjennom nye påskeoppgaver i årene som kommer.