Dette er de nye rektorene

Skal lede henholdsvis Stokkan- og Halsen ungdomsskole.

Torbjørn Morseth Størset (41) og Anita Grimsrud (43) blir de nye rektorene fra høsten på henholdsvis Stokkan- og Halsen ungdomsskole.  Foto: Privat

Nyheter

Torbjørn Morseth Størset (41) og Anita Grimsrud (43) blir de nye rektorene fra høsten på henholdsvis Stokkan- og Halsen ungdomsskole.

Oppvekstsjefen i Stjørdal, Ann Kristin Geving, har bestemt seg, og Torbjørn Morseth Størset og Anita Grimsrud har takket ja.

– Prosessen fram til dette resultatet har jeg opplevd som god. Vi har hatt den fortgangen i ansettelsen slik jeg ønsket. Vi har landet på to gode, verdige kandidater. Nå ser jeg fram til samarbeidet, sier Ann Kristin Geving, etatsjef oppvekst i Stjørdal kommune.

Starter 1. august

Det er to superveteraner som nå går over i pensjonisttilværelsen og som åpner for et rektorskifte ved de to ungdomsskolene i Stjørdal sentrum. Torgeir Aksnes og Torger Størseth, har begge bak seg flere tiår som rektor ved sine skoler, og har nok begge startet oppryddinga på rektorkontorene. Det skal være ryddig når to nye rektorer kommer på plass i løpet av sommeren, 1. august.

Anita Grimsrud,som overtar plassen etter Størseth på Halsen, kommer fra Selsbakk skole i Trondheim, hvor hun er fagleder.

Torbjørn Morseth Størseth, kommer til Stokkan, fra stillingen som inspektør ved Selbu ungdomsskole.

Godt fornøyd

– Jeg er meget godt fornøyd med å få denne stillingen. Jeg søkte begge, også Halsen, og hadde ingen direkte preferanse for den ene eller andre. Nå blir det Stokkan, og jeg gleder meg. Er ydmyk og også spent foran denne oppgaven. Jeg har forstått at Stokkan er en veldrevet skole, og håper å kunne videreføre dette, samtidig som jeg også håper å bringe med meg nye inpulser inn i organisasjonen, sier Torbjørn Morseth Størseth.

Størseth bor på Skatval og har to bonusbarn.

Telemarking

Anita Grimsrud er opprinnelig telemarking, fra Seljord, og det høres på dialekta. Sjølsagt har hun bunad fra Telemark.

– Jeg må innrømme jeg har hatt en rektor i magen i flere år. Ingen tvil om at det har vært vegen min å gå. Nå er jeg der fra i høst, og jeg er godt igang med en master i skoleledelse, er kommet sånn halveis her.

– Du kommer til en skole med elever fra kommunens kommunedeler utenfor sentrum. Hva tenker du om det?

– Jeg er forberedt på å ta imot de elevene vi får. Vi skal gjøre så godt vi kan med å gi dem en trygg og god opplæring. Hvor barna kommer fra er ikke viktig for meg, sier nyrektoren. Familien, en samboer og to barn, 11 og 9 år, bor i Trondheim.