Markerte 50-årsjubileum på Vikhammer

Lukas videregående skole arrangerte bursdagsfest i Ytre Malvik samfunnshus.

Fagleder Nina Lindgjerdet Grøndtveit, rektor Nina Holm og avdelingsleder Birgitte Bjørngaard dro i gang bursdagssangen fra scenen.   Foto: Anders Fossum

Rektor Nina Holm strålte etter å ha mottatt pengegaven på 50.000 kroner.   Foto: Anders Fossum

De fleste av skolens elever deltok på feiringa i Ytre Malvik samfunnshus.  Foto: Anders Fossum

Varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian, deltok på onsdagens feiring, og måtte som alle andre gjester ta på seg partyhatten da bursdagssangen skulle synges.   Foto: Anders Fossum

Nyheter

Den private skolen hadde sitt første driftsår i 1967 og fyller dermed 50 år i 2017.

Jubileet ble markert med et stort arrangement i Ytre Malvik samfunnshus onsdag. Nærmere 150 elever, ansatte, representanter fra eierstiftelsen og Malviks varaordfører Ole Herman Sveian (Sp) deltok på den fire timer lange bursdagsfesten i storsalen.

– Vi ønsker å markere jubileet med dette arrangementet, og har planer om å gjennomføre noe lignende det til høsten, sa rektor Nina Holm til lokalavisa avslutningsvis.

Fullspekket program

Da hadde hele salen behørig sunget bursdagssangen, overvært flere taler, spist kake og lyttet til et engasjerende foredrag av Adrian Lund. Han er blant annet kjent fra tv-programmet 71 grader nord og hardt rammet av sykdommen Tourettes syndrom. Foran et lydhør publikum delte Lund egne erfaringer med mobbing i oppveksten og om hvordan han har klart å snu de negative opplevelsene til noe positivt. Foredragsholderen løste dette ved å stadig vekk utfordre sine egne komfortsoner på jakt etter mestringsfølelse.

Foredraget ble svært godt mottatt av gjestene på bursdagsfesten.

– Flere av elevene ga tilbakemelding om at det var et fint foredrag. Adrian Lund har en ungdommelig tilnærming, og jeg tror det kan være fin inspirasjon til elevene, sier rektor Nina Holm.

Pengegave

Hun begynte å jobbe ved skolen i 1986 og har vært rektor de åtte siste årene. Under markeringen onsdag mottok Holm en pengegave på 50.000 kroner fra eierne i Lukas Stiftelsen. Rektoren strålte da hun mottok sjekken fra administrerende direktør Tor Inge Skjøtskift.

– Pengene tenker vi å bruke på noe tilsvarende som dette. Målet er at både elever og lærere skal kunne dra nytte av pengene. Det gir oss litt handlingsrom, sa Holm og oppsummerte bursdagsfesten på følgende vis:

– Vi er veldig fornøyde med dagen i dag. Kjempehyggelig at Malvik kommune var representert med varaordfører og selvfølgelig var det flott med en pengegave fra stiftelsen, sier hun.

Samarbeid

Ole Herman Sveian betegner skolen som en stor og viktig næringsaktør i kommunen.

– Malvik kommune ønsker å være en attraktiv, positiv og aktiv samarbeidspartner for skolen i tiden framover. Og dersom det er noe de har behov for å diskutere, er det bare å ta kontakt, sa Sveian i sin tale fra scenen i samfunnshuset.

Lukas videregående skole tilbyr blant annet helsefaglig utdanning i flere retninger. I sin tale trakk Sveian fram de mange utdanningsløpene.

– Skolen utdanner folk til viktige yrker. I tiden framover vil det være et stort behov for arbeidskraft i disse yrkene, sa varaordføreren.