Tom Inge utlover dusør etter helgas innbrudd

Innbruddstyvene stakk av med 3300 fiskefluer.

Tom Inge Bakken ble frastjålet fiskeutstyr sist helg. Her i fluebinderbua har tyver fjernet hengelåsen og tatt seg inn.   Foto: Richard Bakken

Tom Inge Bakken er i full gang med å lage flere fluer etter at han ble frastjålet et sted mellom 3300 og 3500 laksefluer i helga.   Foto: Richard Bakken

Nyheter

Tom Inge Bakken lover ut 10.000 kroner til den som har tips som fører til at han får tilbake de 3.300 fluene som ble stjålet i helga.

Bladet møter Bakken på rommet han til daglig sitter og binder laksefluer for salg. Han har ikke helt kommet over at hele vinterens produksjon av fluer ble rappet i helga.

– Den vinteren har jeg sittet døgnet rundt og bundet fluer, for dette er noe jeg satser på, sier Bakken, mens han gjør finishen på en ny lakseflue.

Rart

Søndag skulle han ut i fluebindingsbua som ligger på eiendommen og oppdaget at låsen var borte.

–Låsen var borte. Enten har noen dirket opp eller klipt låsen. Da jeg åpnet døra, så jeg at så å si alle fluene var borte. Det er mye utstyr i bua. Men fluene bundet med isbjørnhår og biter av pels fra isbjørn var borte. I tillegg var det et par fluesneller tatt, sier Bakken og forteller at de har lett etter låsen uten resultat.

Han synes det hele er litt rart.

– Fotoapparatet sto igjen og det er masse annet utstyr som ikke ble tatt.

– Hvor mye er stjålet?

– Et sted mellom 3300 og 3500 fluer er borte. Det er hele vinterens produksjon av fluer, sier han oppgitt.

Selger fluer

– Nå skal vi egentlig ut på veien og selge fluer til sportsbutikker. For siste helga i april har Skitt Fiske messe i Sandefjord og da skulle vi ta turen sørover, sier Bakken som har levert fluer til butikker i mange år, men i år har han satset spesielt mye på fluesalg av egne fluer.

– Du har utlovt en dusør?

– Ja, jeg har gjort det. Jeg må innrømme at jeg har panikk. Jeg vil ha tilbake fluene og vil strekke meg langt for at de skal komme tilbake. For nå er jeg i ferd med å starte innsalget til butikkene. Mange av fluene var også solgt, sier Bakken og nevner flere firma som lagt inn ordre.

– Sender de fluene anonymt i posten er det greit for meg. Da trekker jeg anmeldelse og alt. Bare jeg får fluene tilbake, sier Bakken.

Forbannet

Han forteller at han ble rålei seg og en smule forbannet.

– Jeg har tross alt sittet fra morgen til kveld med å lage fluene. Da er dette veldig surt at de forsvinner.

Bakken hadde sett frem til å kjøre innom kundene og vise frem laksefluene.

– Jeg har ikke opplevd at en kunde ikke handlet når de har fått sett fluene. Dette var arbeidet vi skulle gjøre på vei sørover til messa.

– Slike laksefluer omsettes vel i et begrenset miljø?

– Kommersielt er det bare jeg som lager disse fluene. Jeg har lagt ut etterlysning på Facebook. Den første som bruker ei slik flue offentlig vil nok bli oppdaget.

Han forklarer at denne vinteren har han satset på fluebindingen for å se om det er liv laga å forsørge seg på sammen med guiding.

– Derfor var disse fluene veldig viktige. De skulle legge grunnlaget for mitt arbeid flere år fremover, sier Tom Inge Bakken.