Bladet går over i pluss

Torsdagens utgave av Bladet er kanskje ikke helt som forventet. Den var en spesialutgave som markerer at Bladet 11. mai begynner å publisere saker eksklusivt for abonnenter på nettavisa bladet.no.

Ansvarlig redaktør Linn K. Yttervik og nyhetsredaktør Jon Håkon Slungård ser fram til å gi abonnentene eksklusive saker på nett fra i dag.   Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

– Denne utgaven er litt spesiell. Og det er meningen. I noen av sakene er det bare noen få linjer og det kan nok oppfattes som litt irriterende. Men det er selvfølgelig ikke vår intensjon ikke å holde leserne oppdatert. Snarere tvert i mot, sier ansvarlig redaktør Linn Kathrine Yttervik i Bladet.

En spesiell utgave

Produktet leserne torsdag fikk i postkassa, er delvis ment som en veiviser abonnentene. Men Yttervik understreker at avisene framover kommer til å være helt normale.

– Denne avisen vil kanskje oppleves som et hybridprodukt fordi noen av sakene ikke er komplette. Men sakene i sin fulle helhet ligger tilgjengelig for deg som er abonnent på vår nettavis bladet.no. Hensikten er å dytte i gang leserne litt, slik at de logger seg på som digitale brukere til vår nettavis,  sier Yttervik.

11. mai går Bladet over i pluss. For første gang skal avisen publisere saker eksklusivt for abonnentene hver eneste dag. Du som allerede er abonnent har tilgang, uten at det koster deg noe mer.

– Som de fleste andre bransjer må vi tilpasse oss de endringene som skjer i markedet. Folk er mer på farta og vil holde seg oppdaterte hele tiden. Derfor er det unaturlig for oss å vente med de gode nyhetssakene til papiravisa kommer. Samtidig ønsker vi at noen av nyhetene skal være eksklusive for de som har abonnement. Vi håper at abonnentene ser at det vi gjør nå er å lage enda mer innhold og en ekstra fyldig nettavis. Ikke minst vil nyhetene legges på nett fortløpende, med eksklusiv tilgang for abonnenter, sier Yttervik.

Først på nett

Pluss innebærer at alt som produseres av godt lesestoff vil bli publisert fortløpende på alle digitale plattformer. Papiravisa vil fortsette å komme ut som normalt tirsdag, torsdag og lørdag.

– Men som abonnent skal du heretter ha tilgang til en fyldigere nettavis. I tillegg til papiravisa. Sakene på nett vil være merket med «abonnent +» og alle papirabonnenter vil ha tilgang til alle sakene som legges ut på nett. Du trenger bare å logge deg på en gang, sier Yttervik.

–Om du trenger hjelp til å komme i gang, er du hjertelig velkommen innom Bladets lokaler på Stjørdal, eller ring oss så står hele redaksjonen klar for å hjelpe til med pålogging, sier Yttervik.

Avisa er fortsatt flaggskipet

Hun sier at de har fått en del reaksjoner fra lesere som tror at papiravisa kommer til å bli annerledes, eller fra lesere som ikke har lyst til å lese saker på nett.

–  De aller fleste er positive, og mange har allerede logget seg på. Men vi har stor respekt for at noen ikke ønsker å lese saker på nett. Papiravisa skal fortsatt være vårt flaggskip. Men sammen med ferske abonnentsnyheter på nett syv dager i uka tilgjengelig for hele familien, ønsker vi å berike abonnementene til våre lesere, sier Yttervik.

Folk har endret medievanene sine radikalt, ifølge Yttervik.

– Om få år er det vanskelig å tenke seg noe annet enn at folk flest leser nyheter på mobilen. Vi må også endre oss, både for å kunne gi abonnentene vi allerede har ferske nyheter fortløpende på nett, og for å rekruttere nye lesere, forklarer Yttervik.