Lang drop-in-kø på lensmannskontoret:

Måtte vente flere timer i passkø

– Det er en felles utfordring for hele Trøndelag politidistrikt.

Det var lang passkø på lensmannskontoret i Stjørdal onsdag.   Foto: Politiet

Nyheter

Skal du ordne deg pass på Stjørdal lensmannskontor, må du i all hovedsak booke deg time på nettet. Via politi.no kan du gå inn og sette deg opp når du måtte ønske.

Dette gjelder alle dager i uka bortsett fra onsdager. Denne dagen er det kun drop-in-kunder.

Lang ventetid

Sist onsdag møtte folk opp i hopetall i Mindes Hus. Køa startet utenfor Kiwi-butikken i 1. etasje, og varte helt fram til skranken på lensmannskontoret i 2. etasje. Folk satt i trappa og ventet på at køa skulle røre seg.

Mange måtte vente i flere timer på sin tur.

– Det bruker å være kø på drop-in på onsdager, men vi har aldri opplevd så lang kø. Vi setter pris på tålmodigheten til de som møtte opp, sier lensmann Marit Helene Stigen.

Hun opplyser at det ble utstedet 85 pass i løpet av den seks timer lange åpningstida onsdag.

Det er kun én passautomat på lensmannskontoret i Stjørdal. Andre henvendelser enn pass ble behandlet i den andre skranken onsdag.

På ukedagene mandag, tirsdag, torsdag og fredag må du bestille deg time på nettet. Det er lang ventetid i Stjørdal. Bladet fant ut at de to første ledige timene er tirsdag 30. mai. Neste ledige time er ikke før torsdag 29. juni.


Du bør hive deg rundt hvis du skal ha nytt pass til sommerferien

Stjørdal lensmannskontor er fullbooket over en måned fram i tid.

 

Pågang fra sørtrøndere

Lensmann Marit Helene Stigen forteller at de merker stor pågang fra sørtrøndere. Sentrum politistasjon i Trondheim har også lange køer for passbestilling.

– Trykket og kapasiteten i Trondheim fører til at mange trondhjemmere oppsøker oss. Det er ikke noe nytt at de gjør det, men vi har merket det ekstra nå i det siste, sier Stigen.

– Vi har rigget oss til slik at vi kan ta det trykket som kommer. Alt i alt så synes jeg det er gjennomført på en smidig måte så langt. Vi bruker blant annet sivil ressurs fra lensmannskontoret i Selbu og Tydal, legger hun til.

Lensmannen er opptatt av å finne løsninger slik at passhåndteringen blir bedre.

– Det er en felles utfordring for hele Trøndelag politidistrikt, og vi må gjøre det vi kan for å få ned køa. Dette er noe ledelsen i hele politidistriktet må se på sammen, sier Stigen.

Vurderer endringer

Hun nevner at Stjørdal lensmannskontor må vurdere om de skal åpne opp for drop-in-kunder flere dager i uka enn onsdager, og også holde åpent utover vanlig arbeidstid.

– Men dette må vi komme tilbake til, forteller Marit Helene Stigen.

Politiet i Værnesregionen har aldri utstedt så mange pass som i år, sammenlignet med samme tidspunkt andre år.

– Vi ser at antall nødpass og midlertidige pass går ned. Det er skryt til publikum, sier Stigen.