Travel lensmann går i 17. mai-tog hele dagen

– I fjor måtte jeg løpe i høye hæler for å nå igjen 17. mai-toget på Vikhammer.

Lensmann og driftsenhetsleder Marit Helene Stigen får en travel 17. mai.   Foto: Arkiv

Nyheter

17. mai er rett rundt hjørnet, og i de fleste hjem har nok stresset kommet med å finne fram bunaden og finklærne.

Stjørdalslensmann og driftsenhetsleder i Værnesregionen, Marit Helene Stigen, får en travel nasjonaldag Hun skal gå i til sammen fire 17. mai-tog.

– Det jeg er mest opptatt av er å holde takten. Og smile. Jeg anser meg selv som blid, men de siste dagene har jeg kanskje smilt mer enn jeg vanligvis gjør. Man må øve seg, sier Stigen. Og smiler.

Tøft tidsskjema

Dagen starter med bunad og barnetog på Vikhammeråsen. Så blir det skifte til lensmannsuniformen og 17. mai-tog i Hommelvik. Ferden går videre til tog fra Malvik kirke til Vikhammer, før dagen avsluttes med borgertog i Stjørdal.

– Jeg har erfaring med samme rute fra i fjor. Da ble det veldig tett mellom togene i Hommelvik og Vikhammer, og jeg måtte løpe i høye hæler for å nå igjen toget på Vikhammer. Jeg tror tidsreferansen er bedre i år, forteller Marit Helene Stigen.

I 17. mai-toget i Malvik får hun selskap av kommunens to politikontakter, mens hun i borgertoget i Stjørdal marsjerer sammen med Meråker-lensmann Berit Johanne Eidsmo.

– Det er bestandig trivelig å gå i tog, og jeg håper både små og store får en kjempefin 17. mai-feiring, sier Stigen.

Setter ikke inn tiltak

Flere 17. mai-komiteer i kommunene i Værnesregionen har tatt kontakt med Marit Helene Stigen i forbindelse med nasjonaldagen.

– De har lurt på om det skal settes inn spesielle tiltak med tanke på terrorsituasjonen i landet. Men det gjøres ikke. Vi får en trygg feiring av nasjonaldagen i hele Værnesregionen, sier hun.

Marit Helene Stigen ønsker alle innbyggerne i Værnesregionen en fin 17. mai-feiring.   Foto: Lars Sørnes