Skal lage verdens gladeste rallycross

Sofie Kaald (12) har en drøm å vinne den aller første utgaven av EL-rallycross utenfor Kimen.

Sofie Kaald (foran) håper å vinne det aller første rallycross-løpet for EL-rullestol. Her sammen med Laffen Jenssen (bak t.v.), Barbro Kristoffersen og Frode Aune.  Foto: Jon Håkon Slungård

Nyheter

Kulturafestivalen og arrangøren av VM-runden i rallycross har inngått et samarbeid om rallycross for el-rullestol. Dette skjer torsdag 8. juni utenfor Kimen, som en del av årets Kulturafestival og dagen før VM-runden starter på Lånkebanen.

En av deltagerne er Sofie Kaald (12) fra Hommelvik. Hun elsker fart og gleder seg stort til det som skal skje utenfor kulturhuset.

- Jeg liker fart, og har faktisk veltet en gang jeg kjørte på et jorde. Fortau blir fort kjedelig, sier Sofie Kaald.

Dermed ligger alt til rette for at hun får en fantastisk opplevelse torsdag 8. juni.

Proff bane

For der Frode Aune og Kulturafestivalen stiller med deltakere og publikum, stiller rallycross-gjengen med det som skal til for å lage en rallycross-bane.

- Her blir det startflate, målflagg, krevende bane, sier Laffen Jensen fra Hell RX.

- Og så må ikke glemme av VM-speakerne, Thor Mostu og Gunnar Fridlund, kommer for å piske opp stemningen blant publikum og kjørere. Så dette blir morsomt, sier Barbro Kristoffersen, sjef for VM-runden på Lånkebanen.

Hun har også håp om at noen av de store stjernene fra rallycross-sirkuset kan ta turen til Kimen denne dagen.

Krydder på en stor dag

Også Kulturafestivalen er glad for samarbeidet med Hell RX. Primus motor, Frode Aune, sier at rallycross-løpet blir et rkydder i en ellers stor dag.

- Kulturfestivalen har blitt et stort arrangement. I fjor hadde vi 600 publikummere og deltagere på parade og barnekonsert. Og interessen for årets festival er også stor. Når vi nå får til et samarbeid om et eget rallycross-arrangement, er det helt topp, sier Frode Aune, som forteller at det så langt er sju påmeldte til rallycross-løpet.

Vinneren av løpet får et helgapass på VM-runden i rallycross på Lånkebanen mellom 9. og 11. juni.