Skrev ut bøter for over 60.000 kroner

Mange reaksjoner da Statens vegvesen sjekket tunge kjøretøy i Malvik.

Statens vegvesen holdt to kontroller i Malvik denne uka.   Foto: Arkiv

Nyheter

Torsdag og fredag kontrollerte Statens vegvesen tunge kjøretøy på vektstasjonen i Malvik. Det resulterte i en rekke reaksjoner, opplyser leder for utekontrollen, Jan Ivar Moen i Statens vegvesen.

Ifølge Moen ble det utstedt overlastgebyr for til sammen 41.900 kroner torsdag.

- Føreren som fikk det største gebyret må ut med 26.000 kroner. Han kjørte med hevet aksling og hadde en overlast på 4300 kilo, sier Moen.

Kjørte rett forbi

Han forteller videre at tre førere ble ilagt bruksforbud for henholdsvis dårlig sikring av last, manglende merking av spesialtransport og ei ulovlig hylle i frontruta.

I tillegg ble en utenlandsk sjåfør anmeldt for ikke å ha stanset for kontrollen og brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

- Han kjørte bare rett forbi og ble stoppet på Sandmoen i Trondheim, sier Moen.

Kontrollørene fra Vegvesenet tok oppstilling klokka 07 torsdag morgen og holdt det gående i seks timer. I tidsrommet ble ytterligere en sjåfør bøtelagt.  Føreren hadde ikke obligatorisk bombrikke for kjøretøy over 3500 kilo og må punge ut 8000 kroner.

Ny kontroll fredag

Fredag ble det gjennomført en tilsvarende kontroll på vektstasjonen. Ifølge Moen ble det utstedt ytterligere to overlastgebyr på til sammen 11.200 kroner.

Det ble også gitt to kjøreforbud på grunn av dårlig lastsikring, sier Jan Ivar Moen.

Føreren av denne traileren ble ilagt et gebyr for 26.000 kroner. Han hadde for tung last.   Foto: Statens vegvesen