Ny mulighet til å prøve seg som ordentlig filmregissør

Ny mulighet for ungdom som har lyst til å prøve seg som filmskapere.

Petter Schjetne Bakken, John-André Sæle, Theodor Haugen og Peder Gustad var med og laget film i fjor.  Foto: Line Mette Finnøy

Dette kan være starten på din karriere som filmskaper.Midt-Norsk filmsenter

Nyheter

Filmbussen legger ut på ny turne, og den kommer innom Carbon ved Kimen kulturhus 28. og 29. juli.

Populært

Tilbudet er populært. I fjor, da filmbussen besøkte Kimen, var det fullt.

Filmbussen inviterer ungdom til komme og lage film der de bor, sammen med proffe filmskapere. Filmbussen stopper to dager på hvert sted og lager filmer med deltakerne, fra ide til ferdig film. Utstyret bussen har med, skal være tipp-topp.

Karriere?

- Dette kan være starten på din karriere som filmskaper, skriver Midt-Norsk filmsenter. Mange unge har skaffet seg litt erfaring med film gjennom tilbudet. Ikke minst er filmbussen en en morsom og sosial aktivitet, sier de som har vært med. Noen av dem har passet på å bli med flere år på rad. Men det er ingen forutsetning med erfaring.

Kule tricks

De påmeldte blir delt inn i "filmteam" som lager film og redigerer. I fjor kom Bladet over en gjeng som filmet i parkeringskjelleren på Kimen. De filmet et scateboardscene med stor innlevelse.

Hver gruppe har med seg en instruktør som kan hjelpe til, komme med innspill, og vise kule tricks man kan gjøre for at filmen blir enda bedre. Til slutt blir det felles visning av alle filmene.

Først til mølla

Filmbussen farter gjennom hele Trøndelag og stopper mange steder. Hvis du kontakter Carbon fritidsklubb, kan du finne ut når påmeldingen starter. Det er først til mølla.