Polet kan overta alkoholsalget på flyplassen

Vinmonopolet og Avinor har i flere måneder hatt samtaler som Polet mener vil kunne føre til en statlig overtagelse av taxfreehandelen med alkohol på norske flyplasser.
Nyheter

Dette skriver Aftenposten.

Vinmonopolet er optimistisk og tror at prosessen skal lede frem til at det skal overta for dagens aktør, Travel Retail Norway (TRN), når gjeldende konsesjon utløper i 2022. En avtale vil kun gjelde alkoholsalg. For de andre taxfreevarene vil det bli egne avtaler

Polets andel av det totale alkoholsalget er synkende, samtidig som omfanget av taxfree-salget har økt. Det har vært harde angrep på selve taxfree-ordningen, som blir kritisert for å øke alkoholforbruket og stimulere til økt reising.

– Vi er svært positive til å drive taxfree-slaget på Avinors flyplasser, sier adm.dir. i Vinmonopolet, Hilde Britt Mellbye til Aftenposten.

For Avinor er kontrakten livsviktig, fordi taxfree-inntektene er med på å holde driften i gang på 45 av landets flyplasser. Bare seks av disse går med overskudd, og bl.a. spritsalget gjør at et stort nett av flyplasser landet rundt kan holdes i drift uten statlig støtte, ifølge avisa.