Feiret bursdag på Fjellvukku

Teveldalen: Malin Hellem Dalamo fra Meråker tok med seg mor, barn og tantebarn for å feire 28-årsdagen under Fjellvukku.

Malin Hellem Dalamo med sønnen Aksel på armen, feiret 28-årsdagen på Fjellvukku sammen med Erik Lian (t.v.) og mor Elisabeth Hellem.  Foto: Frank Skaufel

Ole Fredrik Haarsaker håper konseptet med gamle amerikanske biler og rockabilly blir godt mottatt av publikum.  Foto: Frank Skaufel

Tatovør Kent Storengen gjør unna siste arbeidet på Bent Tronseths (t.v.) høyre arm.  Foto: Frank Skaufel

Nyheter

Festivalen i Teveldalen bruker å samle rundt 500 hvert eneste år, og blant de første som ankom årets arrangement, var Malin Hellem Dalamo.

– Jeg synes det er hyggelig å feire bursdagen her, og dessuten ville jeg at minstemann skal få sett litt, sier hun.

Den snart to år gamle sønnen Aksel Dalamo syntes det var stas å komme til Teveldalen. Blant annet fikk han være med på hundrekjøring med huskeyhunder sammen med søskenbarnene Erik (6) og Odin (8) Lian.

– Jeg har brukt å være her noen ganger, og i kveld skal jeg tilbake for å delta festen, sier Malin Hellem Dalamo.

Bestemor Elisabeth Hellem er fast inventar under Fjellvukku.

– Jeg har vært her hvert eneste år, og synes vi i Meråker bør støtte oppunder lokale arrangement. Dessverre ser det ut til at det blir færre og færre som kommer. Det er ikke så ofte det skjer noe i bygda, og når noe skjer bør vi stille opp, sier hun.

Ølpremiere

Ole Fredrik Haarsaker, arrangør av Fjellvukku, driver Teveltunet Fjellbryggeri, og under Fjellvukku skjer det saker og ting.

– I dag er det verdenspremiere på Fonnfjellølet. Vatnet er hentet fra Fonna i kanner, og oppskriften er et belgisk slottsøl. Ølet er lyst, og et typisk sommerøl, sier bryggerimesteren.

Fjellvukku har flere nyheter å by på.

– Vi har bestemt oss for å kjøre et rockabilly- og amcar-konsept i år. Folk liker gamle og fine biler. I tillegg engasjerer vi et rockabillyband som skal spille lørdag ettermiddag. Da kan gjestene kose seg med gamle Elvis-slagere, sier han.

En del tradisjoner kommer man likevel ikke utenom. VM i soddspising og motorsagkonkurranse hører med.

– Gårdsbutikken er åpen, og vi har grillmat og kaffesalg. Dessuten tilbyr vi tatovering, som også er nytt av året, sier Haarsaker.

Tredje runde

Hos tatovøren Kent Storengen har Bent Tronseth fra Meråker satt seg ned.

– Jeg er her for å gjøre ferdig tatoveringen på høyre arm. Vi begynte for en måned siden, sier Tronseth, som nå kan vise frem bedende hender, fredsduer og roser på armen. 

Kent Storengen eller 50 Kent som er artistnavnet, jobber både i Kopperå og i Trondheim, og Tronseth synes det er fint å få gjort unna tatovering lokalt.

– Da slipper jeg å reise til Trondheim, sier Tronseth, som bor i Stjørdal.

Storengen er fornøyd med pågangen.

– Jeg har flere kunder som kommer etter at Kent er ferdig. Jeg regner med å bli sittende noen timer, smiler han.