– Jeg synes denne saken er veldig spesiell

Ber kontrollutvalget sjekke stand-bestilling til Grenseløse Meråkerdager.

Olav Gimse. 

Nyheter

– Det er normalt at kontrollutvalget tar tak i spesielle hendelser. Og jeg syns denne saken er veldig spesiell. Det blir merkelig når det er bestilt materiell til en stand i Meråker – til den prisen! Ordføreren skylder på administrasjonen, og vice versa, sier Olav Gimse, som sitter i kommunestyret for Frp.

LES OGSÅ: Ordføreren får krass kritikk

Ulovlig?

– Mener du at det har foregått noe ulovlig?

– Jeg vet ikke hva jeg skal tro. Men jeg syns det er grunn til å stille spørsmål når ting foregår så hurtig som det har gjort her. Da kan man lure på om det ligger andre ting bak.

– Hva da, i såfall?

– Det blir bare gjetting. Det blir det opp til kontrollutvalget å sjekke. Kan hende finner de ikke annet enn at noen har opptrådt skjødesløst, sier Gimse.

LES OGSÅ: Oppvaskmøte om ordfører-kritikken

Neste uke

Bjørn Madslangrud, leder i kontrollutvalget, sier at saken blir tatt opp i kontrollutvalgets neste møte. Det er berammet til onsdag 13. september

– Her blir det bestemt om vi mener det er grunnlag for å gå videre med saken, sier han.

Ifølge Bjørn Madslangrud skjer det ikke ofte at kontrollutvalget får henvendelser som dette. Sist det skjedde, var i forbindelse med striden om avtalene rundt Muruvik havn.

Han sier også at kontrollutvalgets oppgave er å sjekke om ting har foregått riktig, og i tråd med lover, fullmakter og regelverk. Resultatet blir meldt tilbake til kommunestyret og til den som har meldt inn saken.

LES OGSÅ: Ingen vil bli sittende med svarteper

«Skikkelig opplyst»

Ordfører Kari Anita Furunes (Sp) syns det er bra at saken blir brakt inn for kontrollutvalget.

– Da blir den skikkelig opplyst. Det er nettopp for å se på slike saker at vi har et kontrollutvalg, sier hun.

Hun sier samtidig at det skjedde misforståelser underveis fordi rådmann og ordfører, på grunn av ferie, ikke snakket direkte sammen før møtet i formannskapet.

– Hovedsaken er at Meråker kommune kunne delta på Grenseløse Meråkerdager, noe jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på. Så må vi se hva vi kan lære av denne saken, og hva vi gjør videre, sier ordfører Kari Anita Furunes.

LES OGSÅ: Bedre besøkt i år enn i fjor