Endelig åpnes nybrua for trafikk

Den nye brua over Reinåa i Meråker er klar til bruk.

Byggeleder Andre Staberg som står ved nye Reinåbrua i Meråker. 

Nyheter

Den gamle brua over elva Reinåa på E14 i Meråker ble ødelagt av flom i mars 2016. Siden den gang har trafikantene kjørt på ei midlertidig bru.

Nå er det bygd ei ny bru, og den åpnes for trafikk førstkommende fredag. Nye Reinåbrua er ei spennarmert platebru fundamentert på peler. Den er 25 meter lang og 9,6 meter bred.

Forsterket

I tillegg til at det er bygd ny bru, er vegen på begge sider av brua forsterket. Det er skiftet ut masser, byttet ut stikkrenner og lagt ny asfalt på cirka 300 meter av E14 i forbindelse med arbeidet.

I tillegg er det sprengt bort fjellmasser for å bedre sikten, og sideterrenget er jevnet ut og satt nytt rekkverk.

– Førstkommende fredag kan trafikken gå som normalt over den nye brua. Trafikantene får ei ny og sikker bru med 100 års levetid, og trafikksikkerheten langs vegen i tilknytning til brua har fått et skikkelig løft, sier byggeleder Andre Staberg i en pressemelding.

Normal fart

Siden flommen ødela den gamle brua, så har det vært lysregulering på den midlertidige brua og fartsgrensen har vært satt ned til 50 km/t.

Med den nye brua fjernes også lysreguleringen og fartsgrensen er igjen 80 km/t.

– Byggingen av den nye brua har gått som planlagt, og nå gjenstår kun noe ferdigstillingsarbeid som vil fortsette ut september måned. Vi vet at trafikantene setter pris på at trafikken nå kan gå som normalt igjen, sier Staberg.