Møtte bjørn på Flakksjøen

– Jeg så bjørnen, på 25 meters avstand, i vanlig gangfart over myra, hunden min, dreveren hadde los.

Arnfinn Dullum og dreveren fikk oppleve bjørn på nært hold ved Flakksjøen søndag ettermiddag.  Foto: privat

Nyheter

Det er stjørdalingen Arnfinn Dullum (55) som forteller dette. Sist søndag var han på Flakksjøen i Hegra for å jakte hjort. Dreveren var sjølsagt med, og like før uret viste 14.00 på ettermiddagen, får dreveren los, og jager fram bamsen, jager den ut av skogen, ut på ei myr. Da først ser Dullum hvorfor hunden plutselig ble så aktiv.

– Jeg står bare 25 meter unna, så kommer bjørnen og går i vanlig gangfart over myra. Jeg blir straks opptatt av å få inn hunden. Samtidig tenker jeg foto, og famler etter mobilen, men så mister jeg den i myra, og det ble ikke noe bilde. Det var uansett en flott og svær opplevelse. Så nær bjørn, det har jeg aldri vært. Jeg så bjørnen i sju minutter tenker jeg, sier Dullum.

Dullum sier observasjonen ble gjort, om en kjører mot Litjfjellet, så står det ei rød hytte på sørsida av Flakksjøen, og fra plantefeltet der tok dreveren ut bjørnen.

– Etter myra sprang bjørnen ned i skogen på østsida av Flakksjøen. Det er endel storskog som står igjen der, og der ble bjørnen stående, Hunden hadde tatt los, på bjørnen. Jeg hørte bjørnen gryntende, og var da veldig opptatt av å få inn dreveren. Den hadde ikke blitt gammel om bjørnen hadde bestemt seg. Dersom bjørnen hadde gått til frontangrep på hunden, så hadde den blitt alt for sein til å komme seg unna, sier Arnfinn Dullum.