Rekordstor påmelding til skogsfuglprøve

Påmeldingen til helgas skogsfuglprøve er nesten dobbelt så stor som de siste årene.

Roald Arntsen (t.v.) og Morten Moen skal delta på årets prøve. Roald har laget trehunden som er premie og stiller med sin ES Birk. Morten Moen stiller opp som kjentmann  Foto: Privat

Nyheter

Prøven for stående fuglehunder arrangeres av Malvik Fuglehundklubb i samarbeid med Tiuren Jakt Hund og Fiskeklubb. Åse Kristin Skain Hansen forteller at nesten hundre ekvipasjer deltar i Malvik-prøven.

– Vi har fått 97 påmeldinger. Det er rekordhøy påmelding og vi er den klart største skogsfuglprøven i Midt-Norge, sier Hansen og legger til at de tidligere år har hatt i overkant av femti hunder.

Prøven går over tre dager og arrangøren har leid terreng av Stjørdal Fjellstyre, Sørsia grunneierlag og Meraker Brug.

– Vi har deltakere fra Otta og Geilo i sør til Tromsdalen i nord, som tar turen for å være med på dette eventyret. Vi er heldige som har engasjerte medlemmer som stiller opp som kjentmenn og ivrige dommere som er helt avgjørende for oss som arrangører for at prøven skal bli vellykket, sier Hansen.

Hun tror at tidspunktet og gode erfaringer fra tidligere år er årsaken til den store påmeldingen.

– Vi har nok fått et godt rykte også treffer vi godt med tidspunktet. Dette siste prøven i Trønder-cupen som skal avgjøres. Det er også bra med fugl i terrengene og det kan føre til at mange hunder blir premierte, sier Hansen.

Hansen forteller at prøven ikke bare er resultater.

– Det sosiale er viktig. Hver dag gir nye muligheter, og vi starter med gratis kaffe og vafler. Ute i terrenget legges det opp til trivsel med bålkos.

Søndag ettermiddag kåres prøvens beste hund – og beste hund fra Malvik FHK.

– Vi har mange flotte sponsorer som stiller med fantastiske premier, blant annet en utskjært trehund laget av Roald Arntsen og fjellsko til prøvens beste hund, sier Hansen som håper at det blir gode vær- og føreforhold.