Værnes satte rekord på denne flyruta i oktober

– Dette er en milepæl for oss.

Thomas Wintervold, fungerende lufthavnsjef på Trondheim lufthavn Værnes.  Foto: Bjørn Fuldseth (arkiv)

Nyheter

Drøyt 4,8 millioner passasjerer reiste over Avinors lufthavner i oktober, som er en vekst på 4,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Veksten er jevnt fordelt med 4,7 prosent på innland og 4,8 prosent på utland.

Ny rekord

Trondheim lufthavn Værnes hadde en trafikkvekst på 0,6 prosent i oktober. Det er minst av de store lufthavnene.

– Vi er fornøyd med at har vi har vekst. Det at for eksempel Oslo og Bergen har større vekst enn oss, er egentlig naturlig med deres nye terminaler som gir en boost i trafikken, sier fungerende lufthavnsjef på Værnes, Thomas Wintervold.

Han synes også det er svært gledelig at flyruta Trondheim-Oslo fortsatt er stor. Faktisk større enn noen gang.

– Vi passerte 200.000 passasjerer tur/retur i oktober. Det er ny rekord, og dette er en milepæl for oss. Det viser at trønderne reiser mye til Oslo, sier Wintervold.

Sterk økning på hovedflyplassen

Ved Oslo lufthavn var det i oktober en passasjervekst på 6,5 prosent. Med det sto de for 71 prosent av passasjerveksten på Avinors lufthavner i perioden.

Det var også en sterk passasjerøkning ved Tromsø, Harstad/Narvik og Bergen, med henholdsvis 8,1 prosent, 8,7 prosent og 4,6 prosent økning.

Trondheim lufthavn Værnes og Stavanger lufthavn, Sola hadde en trafikkvekst på henholdsvis 0,6 prosent og 1,5 prosent.

Flere av de mindre lufthavnene i Nord-Norge hadde over 20 prosent vekst i oktober.

Over 45 millioner

– I oktober var det størst passasjervekst til Storbritannia og Spania, etterfulgt av Polen, Finland og Litauen. Innenlands har det vært sterk vekst på de største rutene fra Oslo, spesielt Værnes, Bergen, Stavanger og Haugesund, forklarer direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Hittil i år har Avinors lufthavner hatt litt over 45 millioner passasjerer, en økning på 4,4 prosent fra i fjor. I samme periode har antall flybevegelser gått ned med 1,0 prosent.