Gir ut gratis HPV-vaksine

Ny oppstart i Malvik på nyåret.

Helsesøster Barbro Øritsland Nordstrand startet vaksinasjon av jenter mot HPV i 2016.  Foto: Richard Bakken

Nyheter

Alle kvinner født 1991 og senere har fra 2016 fått tilbud om gratis vaksine mot HPV-vaksine (humant papillomavirus) gjennom et toårig vaksinasjonsprogram.

Ny oppstart av programmet i Malvik skjer i januar 2018. Vaksinen anbefales av Folkehelseinstituttet til unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon.

HPV-vaksine har vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet til jenter i 7. klasse siden 2009. Fra høsten 2016 har uvaksinerte kvinner født 1991 og senere også få tilbud om gratis HPV-vaksine. Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra høsten 2016. Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6–12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018.

Vaksinering mot HPV-vaksinen skjer 11. januar på Vikhammer helsestasjon. Time kan bestilles onsdager og torsdager på telefon 73 97 22 25.