Nå produseres det snø for harde livet i alpinsenteret

– Det ser lovende ut for årets sesong.

Snøkanonene er i full sving i anlegget.   Foto: Meråker Alpinsenter

Nyheter

Sjefen for alpinsenteret i Meråker, Arne Magnus Størseth, er godt fornøyd med tingenes tilstand. Han applauderer kuldegradene vi har nå.

– Endelig har jeg kommet i dialog med han som styrer alt over oss. Han kunne ikke gi oss meråkerbygger snø, men kunne avse kuldegrader. Det betyr at vi omsider kommer godt overens, sier Størseth og ler. 

Åpning 9. desember

Han har totalt 10 snøkanoner i sving for øyeblikket. Størseth opplyser at det produseres 60 kubikkmeter snø i timen.

– Vi produserer så mye snø som det er mulig. Det er litt for lite til at vi kan åpne sesongen ennå, og vi håper det kommer litt natursnø etter hvert. Det ligger mellom 30 og 40 centimeter på toppen, men vi trenger mer i hele anlegget, forteller Størseth.

Det tas sikte på å åpne Meråker Alpinsenter lørdag 9. desember.

– Så godt som alt er i rute. Vi venter på noe utstyr til to av skitrekkene, og det blir levert 27. november, sier Arne Magnus Størseth.

Tre skitrekk og barnetrekket blir åpnet 9. desember.

– Jeg har store forhåpninger denne vinteren, og det ser veldig lovende ut for årets sesong. Jeg har en følelse av at det blir en annen type vinter i år. Mye tyder på at det blir en god, gammel vinter i Meråker og ikke slik det har vært de siste årene, sier Størseth.

Tåler litt mildvær

– Det er meldt mildvær på torsdag?

– Ja, men et par dager med mildvær tåler vi fint. Det er meldt kuldegrader igjen allerede fra lørdag, sier en optimistisk alpinsentersjef i Meråker.