Advarer mot glatte veier og vanskelige kjøreforhold

Det er meldt både regn og snø de kommende dagene.

En bil skled av veien på E6 på Skatval mandag ettermiddag. Det oppsto ingen personskader.   Foto: Morten Wold

Nyheter

Vegtrafikksentralen opplyser til Bladet at de har fått noen henvendelser fra Meråker, Malvik og Stjørdal i løpet av dagen i dag, men at det ikke har vært et rush av telefoner.

Vekslende vær

– Vi fikk noen meldinger om mye snø og slaps på fylkesveg 26 fra Lånke mot Hegra, men det er tatt hånd om. Ellers har det vært noen henvendelser om kjøreforholdene på E6 mot Levanger, sier trafikkoperatør Roger Dalsaune.

På Skatval havnet en bil utfor veien mandag ettermiddag. Ingen andre kjøretøy var involvert, og det oppsto ingen personskader.

Dalsaune advarer mot glatte veier og vanskelige kjøreforhold på veiene i dalføret.

– Det er veksling mellom regn og snø og forskjellige temperaturer i bakken. Da blir det oppiset enkelte steder. Dette skjæringspunktet er vanskelig. Vi har brøytebiler på veiene kontinuerlig, forteller han.

Snø og regn

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Bjart Eriksen, forteller at den samme værtypen fortsetter noen dager til.

– Det blir hovedsaklig nedbør i form av snø både tirsdag og onsdag, mens snøen går over til regn utpå dagen på torsdag. Da blir det også temperaturstigning, og det kan bli rundt 3-4 plussgrader på kvelden, sier han til Bladet.

Fram til torsdag skal temperaturene ligge rundt 0 grader. Ifølge Eriksen er det ikke snakk om store mengder snø som faller de kommende dagene.

– Dere vil nok få et hvitt lag på bakken, men det kommer nok til å regne bort igjen på torsdag før det kommer litt mer snø fredag kveld og natt til lørdag.

Fra lørdag og utover sier prognosene at det blir kaldere og minusgrader uten noen form for nedbør.