Nå blir det åpning av alpinsenteret

Sjefen sjøl, Arne Magnus Størseth, lover fine forhold i bakkene.

Alpinsenteret åpner for sesongen førstkommende lørdag. Arne Magnus Størseth lover fine forhold i bakkene.  Foto: Meråker Alpinsenter

Nyheter

– Det er bortimot perfekte forhold. Det er synd at det skal bli mildvær på torsdag, for det hadde vært artig og presentert det pudderet som er her nå. Det har kommet nesten en meter snø i den øverste delen av anlegget, sier Størseth.

Men uansett hvor mye mildvær som kommer: Alpinsenteret i Meråker åpner for sesongen førstkommende lørdag.

Positiv

– Folk skal få kose seg i fine, nypreparerte løyper. Vi åpner tre skitrekk, i tillegg til barnetrekket, forteller Størseth.

Prognosene for været videre viser at det skal begynne å snø fredag kveld og natt til lørdag.

– Hvis det slår til, så blir jeg utrolig glad. Får vi 10 centimeter med nysnø før åpningen, kan jeg love at det blir knallforhold, sier Arne Magnus Størseth.

Han forteller at det aller meste har gått veien i forberedelsene. I november ble det produsert mye kunstsnø.

– Mer enn tidligere i år, og ettersom det har vært mange dager med kuldegrader så er snøen finere og tørrere i år. Det er nesten som å kjøre på natursnø. Vi får en helt annen oppstart i år sammenlignet med de siste årene. Da har det vært dårlige vintre der enkelte helger rett og slett har regnet bort. Nå ser det veldig positivt ut, understreker Størseth.

Jubilerer

Alpinsenteret har skiftet og fått nytt bremsesystem i snorboksene på to av skitrekkene.

– Det vil folk legge merke til med en gang. Mye bedre og tryggere for gjestene våre. Dette er noe vi har hatt lyst til å skifte i mange år, og nå fikk vi det til, sier alpinsjefen.

Han gleder seg til å ta imot snøsultne ski- og brettkjørere på lørdag. Men har også begynte å tenke på jubileet neste år. Meråker Alpinsenter fyller 50 år den 27. januar.

– Vi planlegger en eller annen form for markering, men ingenting er spikret ennå. Det får vi komme tilbake til, sier Arne Magnus Størseth.

Storlien

Et par mil øst for Meråker, på Storlien, planlegges det åpning av alpinanlegget lørdag 16. desember.