Juleglede igjen i Lånke Gartneri

Da har gartneriet i Lånke åpnet dørene igjen.

Tone Julseth (t.v) og Berit Tollefsen har skapt nytt liv i Lånke gartneri.  Foto: Bjørn Fuldseth

Alt det du forventer å finne i et blomsterutsalg før jul, det skal vi ha. Berit Tollefsen

Nyheter

– Vi åpner dørene nå på søndag og har fylt opp med alt av juleblomster og det som hører til i et utsalg i gartneriet nå tett på jula.

Det er Berit Tollefsen som sier dette.

Hun er et kjent ansikt i Lånke gartneri, gartneriet som for noe tid tilbake stengte dørene.

I september skrev Bladet at det var kroken på døra for Laanke gartneri. Rigmor Laanke (69) som bygde opp gartneriet bit for bit måtte se livsverket sitt slått konkurs.

– Det er klart det er trist og vemodig. Det var på mange måter livsverket mitt. Jeg startet i 1981 og bygde opp gartneriet bit for bit, sa Laanke i intervjuet med Bladet.

Årsaken var svikt i omsetningen.

Allerede i september antydet imidlertid Rigmor Laanke at noe nytt kom til å åpne i gartnerilokalene. Hun ville ikke røpe for mye da.

På plass

Nå er imidlertid Berit Tollefsen på plass. Og utsalget er fylt opp med mange vakre julefarger, delikate flotte julestjernener, glitter og grønne trær.

– Hva med julegleden?

– Tenker du planten, så er den de siste årene kommet mer og mer bort. Julestjerna har virkelig tatt over. Uansett, vi kan møte kundene med juleglede, for vi tre damene som nå står bak åpninga av salget nå før jul, er skikkelig glade og fornøyde over at vi får dette istand, sier Tollefsen.

Hun forteller at de nå er i innspurten foran åpninga i morgen, og er i god rute.

– Alt det du forventer å finne i et blomsterutsalg før jul, det skal vi ha, sier Berit Tollefsen.

Det er tre kjente damer i gartneriet som vil møte kundene i morgen og i dagene fram mot julaften. I tillegg til Tollefsen er det er Tone Julseth og Nina Einan, og de har hendene fulle av juleblomster.

Satser videre

En forskjell fra tidligere år er det også.

– Tidligere er juleplantene drevet fram her i gartneriet. Slik er det ikke i år. Det er Vikans gartneri her i Stjørdal som i år leverer planter og blomster til det salget vi nå har fram til jul, sier Tollefsen.

– Hva med drift over nyttår?

– Det jobber vi med. Jeg kan foreløpig ikke si noen dato for åpning. Men vi kommer tilbake på nyåret, sier Berit Tollefsen.