Øyfrid S. Knudsen, kommunikasjonsrådgiver for Innherred Renovasjon. forteller at selskapet snart er ferdig med å innhente søppelet som ble stående i romjula.

Nå har det derimot oppstått nye forsinkelser på de ordinære rutene, som følge av økt fokus på «jule-søppel»

Stillestående søppelbiler

Innherred Renovasjon måtte se seg nødt til å la søppelbilene stå i søndag, da Trøndelag fikk besøk av ekstremværet Cora. Sikret eller usikret søppel ville gjort selve avfallstømmingen utfordrende, i følge Knudsen.

- Sikrede søppeldunker ville vært vanskelig å tømme. Usikret søppel ville mest sannsynligvis ha blåst av sted. Dermed ble avgjørelsen enkel – vi lot bilene stå.

Videre forteller hun at de lengste forsinkelsene er hentet inn, men at det likevel gjenstår noe av ukjent omfang.

Sykdom

Innherred Renovasjon meldte på sine egne nettsider rett før jul at driftsforstyrrelser i dekningsområdet skyldtes en konflikt med transportøren. I romjula skyldte selskapet på sykdom hos den samme underleverandøren.

Før jul var det selskapet Retur AS som kjører på kontrakt for Innherred Renovasjon som hadde uenigheter med selskapet blant annet om forståelse av kontrakten. Retur mente at enkelte veier ikke er egnet for store søppelbiler, derfor tok Innherred renovasjon over noen av rutene deres. I romjula var det influensa som slo de ansatte i renovasjonsselskapet ut. De ble erstattet av ferske vikarer som møtte vanskelige kjøreforhold.

Registreringsfeil

Nå jobber selskapet hardt for å ta inn forsinkelsene, men opplever at de møter på nye utfordringer.

–Vi har ikke helt oversikt over hva som må hentes inn av søppel. Dette skyldes at enkelte renovatører registrerer at det er tømt søppel der det ikke er tømt søppel.

Knudsen utdyper at dette gjør jobben mye vanskeligere for dem, og at kundene i neste omgang blir frustrerte.

Hun oppfordrer derfor alle kunder til å melde i fra om utømt søppel på nettsiden deres.

–Enkelte abonnementer har registrert samme tilfellet opptil flere ganger via nettsidene våre. Det er ikke nødvendig, da det skal holde med å varsle fra én gang per hendelse.

Gjenstår søppel i Stjørdal og Malvik

Knudsen forteller at det nå er blitt satt opp ytterligere ekstraruter for å hente forsinkelsene fra desember.

–Det gjenstår fortsatt noe søppel på Stjørdal og Malvik som skal bli tømt i løpet av uka.

Kommunikasjonsrådgiveren forteller at det er usikkert hva som skal gjøres med forsinkelsene på ordinær tømming.

–Vi vurdere nå hva vi skal gjøre med forsinkelsene som har oppstått 1. – 5. januar. Det er usikkert om vi klarer å hente dette søppelet i løpet av uka, men vi skal gjøre vårt beste, sier hun.