Lar busspengene ligge i lomma:

Går fra Hommelvik til Hell i protest mot dyre bussbilletter

I morgen tidlig tar ordfører Ingrid Aune og varaordfører Ole Herman Sveian beina fatt.

Ole Herman Sveian og Ingrid Aune reagerer på høye busspriser mellom Stjørdal og Hommelvik.   Foto: Trond Nøstberg (Arkiv)

Nyheter

- Vi skal gå til Trøndelagsmøtet. Det skal markeres at Trøndelag har blitt ett, og da er det symboltungt når de likevel kjører den nye sonegrensa på den samme fylkesgrensa mellom nord og sør, sier varaordfører Ole Herman Sveian til Bladet.

De to kommunepolitikerne har bestemt seg for å gå fra Hommelvik til Trøndelagsmøtet på Hell som starter klokken 11:00 torsdag morgen.

Markerer på Trøndelagsmøtet

Begrunnelsen for å starte dagen med en solid gåtur er prishoppet på bussbilletter mellom Malvik og Stjørdal.

- Trøndelagsmøtet 2018 skal markere samlingen av Trøndelag. Likevel blir fylkesgrensa dobbelt så tjukk for innbyggerne når kollektivprisene på buss nå dobles for å krysse grensa mellom de to gamle fylkene. For å bryte ned grensene og markere at vi synes denne økningen er feil, lar vi busspengene ligge i lomma og tar beina fatt for å komme oss til Trøndelagsmøtet i år, sier de om bakgrunnen for turen.

Mye brukt bussrute

Varaordfører Ole Herman Sveian utdyper:

- Prisen på bussrutene går opp fra 33 kroner til 74 kroner fra Hommelvik til Stjørdal. Samtidig kan du kan reise fra Hommelvik til Melhus for 37 kroner. Det er uheldig at de har endret sonestrukturen og latt den gamle fylkesgrensa være skillet, sier Sveian.

Bussruta mellom Hommelvik og Stjørdal er mye brukt i dag.

- Poenget er jo å få folk til å reise kollektivt, samt at vi har utfordringen med at stjørdalinger kjører til Hommelvik og parkerer når de pendler til Trondheim. Det gir oss utfordringer med parkering i Hommelvik. Folk fra Malvik må kunne kjøre til Stjørdal like billig som til Trondheim. Det er mange som reiser mellom Hommelvik og Stjørdal, både for å handle, i forbindelse med pendling og ungdommer som skal på aktiviteter, sier Sveian.

- Må gjerne bli med

Aune og Sveian tar beina fatt fra Hommelvik klokken 8:30 torsdag morgen. De vil følge busstrasseen fra Hommelvik stasjon på FV950 og gå til Scanic Hell slik at de ankommer Trøndelagsmøtet i tide til klokken 11:00. Og folk er hjertelig velkommen til å bli med på turen:

- Ja, om flere hadde blitt med hadde det vært morsomt. Vi må jo holde oss i form, så nå slår vi to fluer i en smekk, sier Sveian.