Bryter kontrakten med underleverandør

Innherred Renovasjon og Retur AS avslutter samarbeidet.

Innherred Renovasjon var på etterskudd med søppelhenting i flere kommuner i jula. Selskapet la skylda på en underleverandør. Nå er samarbeidet avsluttet  Foto: Blad-tipser

Nyheter

Innherred Renovasjon har hatt forhandlingsmøte med sin underleverandør Retur AS. Der ble bestemt at kontrakten mellom selskapene avvikles fra 5. februar.

Det skriver det interkommunale selskapet i en pressemelding torsdag formiddag.

Innherred Renovasjon vil ta videre ansvar for driften av avfallsinnsamlingen i de berørte kommunene.

12.000 husstander

Retur AS har siden 1. oktober 2016 utført innsamlingen av husholdningsavfall på vegne av Innherred Renovasjon i Malvik, Selbu, Meråker, Inderøy, Tydal, gamle Leksvik kommune og deler av Stjørdal kommune. Dette utgjør ca 12 000 husstander.

Vil ikke røpe detaljer

Etter en periode der selskapene har stått langt fra hverandre i forståelsen av enkelte elementer i kontrakten, møttes de onsdag 10. januar til forhandlinger.  Partene kom da til enighet om at Retur AS sier opp sin kontrakt med Innherred Renovasjon IKS. Partene ønsker ikke å gå nærmere inn i detaljene rundt grunnlaget for oppsigelse, heter det i pressemeldingen.

Lover å følge opp

Fra 5. februar vil Innherred Renovasjon ta ansvar for drift av innsamlingen.

Stig Fjærli, daglig leder i Retur AS, forsikrer at tjenesteleveransen vil bli fulgt opp i henhold til kontrakt frem til overgangen. Organiseringen av arbeidet etter 5. februar vil Innherred Renovasjon komme tilbake til.

Ti kommuner

Innherred Renovasjon IKS har ansvar for husholdningsavfall i 10 kommuner i Trøndelag med totalt 92 000 innbyggere fordelt på 35 000 husstander. Innsamlingen gjøres av Innherred Renovasjon i egenregi i kommunene Levanger, Verdal, Frosta og deler av Stjørdal, mens den i de resterende kommunene har blitt utført av underleverandører etter offentlige anbudskonkurranser.


Nye utfordringer for Innherred Renovasjon

- Forsinkelsene har forplantet seg

Søndag parkerte Cora søppelbilene som skulle hente noe av siste søppelrest.Tilspisset avfallskonflikt:

Søpla hoper seg opp på flere steder

En rekke husstander i Malvik og Stjørdal er fortsatt rammet.