Jubileumsnatta tilbringes under åpen himmel

21. januar feirer DNT 150 år, og det feires med overnatting i villmarka. Nå vil de ha ungdommer fra Stjørdal, Malvik og Meråker med seg.

Hvis forholdene tillater det blir det også bygd igloer på plassen. Foto: Eskil Følstad  Foto: Foto: Eskil Følstad

Aasta Folvik håper ungdommer fra norddelen av fylket hiver seg med på julileumsfeiringen.  Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

– Alle er hjertelig velkommen til å overnatte i skogen sammen med oss, sier Anne van der Wijst, barne- og ungdomsansvarlig i Trondhjems Turistforening.

Satser på stjernehimmel

I følge van der Wijst skal natta fra 20 til 21 januar tilbringes i nærheten av en hytte på Rønningen i Bymarka, som vil være basen for oppholdet. Ungdommene opp-holder seg i telt, lavvoer, hengekøyer og igloer rundt hytta, alt etter ønske.

– Vi sørger for ulike aktiviteter utover kvelden og natta, slik som bålkos, gitarspill, leker og skiutfordringer.

Hun forteller at det er ønskelig at hver enkelt medbringer sin egen sovepose, varme klær, liggeunderlag og hodelykt, så vil turistforeninga stå for resten. For den sukkerfysne kan det også være aktuelt å pakke med seg snop i bagasjen.

– I teorien skal konseptet ”natt i natur” tilbringes på nysnø, under stjernehimmel. Selv om Rønningen har en kjempefin beliggenhet, så er det selvfølgelig ikke like trivelig hvis det bøtter ned. Med det klimaet vi har her ut mot kysten, så er det som kjent vanskelig å planlegge til punk og prikke etter været.

Van der Wijst forteller også at arrangementet rundes av med frokostbuffé på Rønningen neste morgen, for de som ønsker det.

Vil ha deltagere fra gamle Nord-Trøndelag

I fjor høst var van der Wijst på natt i naturen sammen med Barnas Turlag. Da sto 30 telt oppslått utenfor hytta, og dette er en rekord hun ønsker å slå i år.

– Med tanke på at det er 150 år siden Den Norske turistforening ble stiftet, hadde det vært artig å feire dette med 150 deltagere.

Van der Wijst ønsker seg gjerne deltagere fra Stjørdal, Malvik og Meråker.

– Jeg, Aasta Folvik og Malvik-jenta Kine Emilia Westöö håper mange hiver seg med på jubileumet. Jeg har sett at ungdommer kan kvie seg for å melde seg på slike arrangement, særlig de yngre. Aldersgrensen er egentlig satt fra 13 – 26 år, men alle er hjertelig velkommen til å overnatte i skogen sammen med oss.

– Hva skjer hvis været ikke står til forventningene?

– Vi lager et kjempeopplegg uansett værforhold!

  Foto: Foto: Jonny Remmereit