Stor interesse for nyttårskonserten

Hommelvik musikkorps er klare med ny nyttårskonsert. Billettsalget har så langt gått strykende.

Eir Inderhaug og Torstein Fosmo er gjestesolister under årets nyttårskonsert i Bruket kulturhus. Her er duoen avbildet under konserten i 2015.   Foto: May Elisabeth Lund

Nyheter

– Vi har kommet veldig godt i gang med salget. Da jeg sjekket sist var det solgt cirka 350 billetter. Det er lovende, sier Magnus Teigseth Morken i arrangørkomiteen – drøye tre uker før årets utgave av det etter hvert så tradisjonsrike arrangementet.

Det er nemlig duket for et aldri så lite jubileum i Bruket kulturhus lørdag 27. januar. Nyttårskonserten settes opp for 20. gang, og denne gangen har korpset med seg et knippe betydningsfulle personligheter.

Saken fortsetter under bildet.

Magnus Teigseth Morken i arrangementkomiteen oppfordrer folk til å være tidlig ute dersom de skal sikre seg billetter til årets konsert.   Foto: May Elisabeth Lund (arkiv)

 

– Vi har med oss tre solister som har betydd litt ekstra for oss opp gjennom årene, sier Morken.

Tre gjestesolister

Trioen består av Torstein Fosmo, Harald Bjørkøy og Eir Inderhaug. Førstnevnte trenger neppe noen nærmere beskrivelse. 64-åringen Bjørkøy er oppvokst i Hemne og er professor i sang. I 1991 sang han ved Carnegie Hall i New York og har et stort operarepertoar. Bjørkøy har blant annet sunget ledende roller som Don Ottavio, Don Jose, Stewa, Alfredo, Manrico og Canio.

Eir Inderhaug har hatt opera-, operette- og musikalroller i Norge, Tyskland og Sverige. 47-åringen fra Sandnes har etablert seg som en av de fremste norske sangerne og har gjort seg bemerket på operascener rundt om i Europa.

Opera

Hommelvik musikkorps har latt seg inspirere av nyttårskonserten i Wien og holder fast ved musikal- og operasjangeren.

– Den musikalske menyen består av en del gamle perler og noe nytt som Torstein (Fosmo, journ.anm.) har tatt med seg fra Malmö. Han utvikler sitt repertoar hele tiden, sier Morken.

Han forteller videre at korpset har samlet et stort kor bestående av sangere fra Cappella og Hommelvik mannskor. Rune Solli får fornyet tillit som konferansier. Med humor og glimt i øyet skal hommelvikingen lose publikum gjennom de to forestillingene.

Deler ut pris

– Det blir også i år satt opp to konserter på samme dag. Det har vært en tradisjon og billettsalget forteller at det fortsatt er marked for det, sier Morken.

Under den siste forestillingen vil Sparebank 1 og Bladet dele ut Ungdommens kulturpris til et ungt kulturtalent i Malvik. Prisen deles ut for 11. gang og består av en sjekk på 10.000 kroner. Sigbjørn Sæbø fra Hommelvik vant i 2017 og skal opptre under årets nyttårskonsert.