Åpent møte med AtB om bussprisene

Stor frustrasjon over prisøkning mellom Hommelvik og Stjørdal.

Leder i Malvik Arbeiderparti, Anne S. Mostervik, har fått mange henvendelser om prisøkningen på bussen mellom Hommelvik og Stjørdal. Foto: Trond Nøstberg 

Nyheter

Malvik Arbeiderparti inviterer til åpent møte om busspriser og billettsoner onsdag 31. januar i Bruket kulturhus.

Det har skapt reaksjoner at det fra nyttår ble over dobbelt så dyrt i ta buss fra Hommelvik til Stjørdal. Før nyttår kostet billetten på denne turen 33 kroner, fra 1. januar ble prisen økt til 74 kroner når en passerer billettsonen i Muruvik.

– Dette er en sak jeg, som leder av Malvik Arbeiderparti og medlem av kommunestyret, har fått mange henvendelser om de siste dagene og ukene, sier Anne S. Mostervik.

Ikke ønsket

– Det er slik ordføreren har gitt klart uttrykk for, stikk i strid med intensjonene om ett Trøndelag og at flest mulig skal benytte kollektivtilbudene når prisen på billetter økes så mye, sier Mostervik.

– Med en så stor prisforskjell på billettene må vi også forvente at enda flere velger å kjøre privatbil fra Stjørdal for å parkere i Hommelvik før de tar buss eller tog videre, frykter hun.

Inviterer til diskusjon

– For å få diskutert dette direkte med AtB og fylkeskommunen, som har ansvaret for kollektivtilbudet, inviterer vi til åpent møte om saken. Der vil administrerende direktør Janne Sollie i AtB og representanter fra Trøndelag fylkeskommune være til stede for å svare på spørsmålene vi har om dette, sier Anne S. Mostervik, som minner om at møtet er åpent for alle som er interessert i kollektivtilbudet og prisene på billettene.


Vandret mot dyre bussbilletter

Reaksjonene har vært mange etter at billettprisen for buss har økt kraftig mellom Hommelvik og Stjørdal.Bussbillett-prisen steg med 125 prosent etter nyttår

- Dette er helt bak mål, sier Malvik-ordfører Ingrid Aune.