Det er entusiasten, Joakim Ølstørn, som sier dette. Det selges nå andeler i et nyopprettet samvirkeselskap, Flora Montessoriskole SA.

Før søknaden om skoleetableringen sendes Utdanningsdirektoratet, må selskapet dokumentere at det har en egenkapital på minimum 100.000 kroner.

Det klarer vi

– Vi er godt igang. Ingen tvil om at folk i Flora fortsatt vil ha skole i bygda. Vi ser også at vi har støtte utenfor bygda, og også her er det interesse for kjøp av andeler. Vi må ha søknaden inne før 1. februar, og jeg er helt sikker på at vi klarer å nå minstebeløpet innen fristens utløp, sier Ølstørn.

Han forteller at det for en og samme person er mulig å kjøpe mer enn en andel, men i så fall blir andelene ut over den ene B–andeler, B–andeler gir ikke stemmerett i selskapet.

– Det er også mulig å gi gaver, så jeg er sikker på at vi klarer dette, sier Ølstørn.

30 plasser

Det er 100 husstander i Flora, og det blir nå søkt om 30 elevplasser ved den nye skoleetableringa.

– Vi tar sikte på oppstart av skolen i 2019, sier Ølstørn, og det er derfor tid for å avklare eventuelle skolelokaler.

– Vi skal først få inn søknaden til utdanningsdirektoratet. Før søknaden behandles vil de ha en uttalelse fra Stjørdal kommune, Så det blir det nok en kommunestyrebehandling. Slik jeg forstår det vil ikke kommunens uttalelse være avgjørende, så kommunen kan uansett ikke stoppe skoleetableringa, sier Ølstørn.

Representanter fra Flora Montessoriskole SA har allerede vært i møte med Stjørdal kommune om muligheten for fortsettelse av grunnskole i dagens skolelokaler.

– Prakk

Oppvekstsenteret i Flora er vedtatt lagt ned når dette skoleåret er omme. Da beslutningen om nedleggelse kom i kommunestyremøtet i Stjørdal rådhus i mai i fjor, var Joakim Ølstørn irritert og oppgitt.

– Politikerne føler at Flora er et prakk og vil ikke ha oss her. Nå er jeg både skuffet og forvirret, sa han.