I ansettelsesrådet i Trøndelag politidistrikt onsdag formiddag ble Kjetil Ravlo (51) fra Levanger tilbudt stillingen som lensmann og tjenesteenhetsleder i Værnesregionen.

Han var én av seks søkere til stillingen.

– Dette blir veldig spennende og jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg kjenner jo Stjørdal godt fra før, selv om det er lenge siden jeg har jobbet der. I de siste årene er det gjort et arbeid det står stor respekt av i hele regionen, og jeg ser fram til å sette meg mer inn i det som er gjort og det som skal gjøres videre, sier Ravlo til Bladet.

Kjent mann i Stjørdal

51-åringen er langt fra ukjent for stjørdalingene. Han har tidligere jobbet ved Stjørdal lensmannskontor i mange år i ulike roller.

Ravlo jobber i dag som prosjektleder for politiarbeid på stedet i Trøndelag politidistrikt. Han startet i prosjektlederjobben 1. mars 2016, som er et nasjonalt prosjekt som skal vare ut 2018. Før dette jobbet han i flere år som funksjonsleder etterforskning på Innherred.

Han har ikke formelt takket ja til jobben ennå.

– Det handler mer om praktiske ting som må løses. Jeg sitter i et prosjekt som skal videreføres, og det vil ta litt tid. Derfor er det vanskelig å gi en eksakt dato for når jeg starter i nyjobben. Men planen er å begynne så fort det er forsvarlig for alle parter, sier Kjetil Ravlo.

Politiet i Værnesregionen har ansvaret for kommunene Meråker, Stjørdal, Malvik, Frosta, Selbu og Tydal.

– Flere kvalifiserte søkere

Arve Nordtvedt, leder i den geografiske driftsenheten Midt, som omfatter Trondheim, Værnes og Fosen, roser Ravlos egenskaper.

– Det var flere kvalifiserte søkere, men til syvende og sist endte ansettelsesrådet opp med Kjetil Ravlo. Han har en lang og allsidig bakgrunn fra politiet, har lederutdanning og har mye erfaring fra endrings- og utviklingsarbeid. Sistnevnte ble vektlagt betydelig, sier Nordtvedt.

Arne Henrik Ulvin har siden 15. desember vært konstituert i stillingen som lensmann og tjenesteenhetsleder i Værnesregionen.

Tidligere lensmann Marit Helene Stigen startet i jobben som lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes 1. februar.