– Nå haster det å komme i gang med Trønderbanen

Senterpartiet er slett ikke imponert over regjeringens håndtering av jernbaneplanene i det nye fylket.

Fylkesvaraordfører Thomas Iver Hallem, organisasjonsrådgiver i Siv Sætran, meråkerordfører Kari Anita Furunes, partileder Trygve Slagsvold Vedum, parlamentarisk leder Marit Arnstad, varaordfører Ole Herman Sveian i Malvik og stjørdalsordfører Ivar Vigdenes på Hell stasjon.  Foto: Jan Erik Sundøy

Svenskene forstår ikke hvorfor vi somler i NorgeParlamentarisk leder Marit Arnstad (Sp)

Nyheter

I helga samles senterpartifolk fra hele Trøndelag til historisk fylkesårsmøte på Hell i Stjørdal. Dette er det første årsmøtet i det nye og samlede Trøndelag. Utbygging av Trønderbanen kommer til å stå i fokus under årsmøtet.

–Jernbaneutbyggingen er en viktig forutsetning for samlingen av Trøndelag til ett fylke, sier fylkesvaraordfører Thomes Iver Hallem.

Skuffet og bekymret

Under en kort samling ved Hell stasjon fredag formiddag orienterte lokale Sp-representanter partileder Trygve Slagsvold Vedum om status med Trønderbanen. De lokale Sp-politikerne legger ikke skjul på at de er både skuffet og bekymret over at regjeringen ikke følger opp sine løfter om Trønderbanen med penger.

Tidligere samferdselsminister Marit Arnstad slår fast at alle nå hadde regnet med at arbeidet med å bygge elektrisk drift både på Trønderbanen og Meråkerbanen nå ville være i gang.

Slik gikk det ikke. Regjeringen ba Jernbaneverket regne gjennom prosjektet enda en gang og spare penger. Det har Jernbaneverket nå gjort.

– Utredningen viser at utbyggingen blir enda dyrere om utbyggingen utsettes enda mer, sier Marit Arnstad.

- Pinlig

Hun synes jernbanesomlingen i Trøndelag er i ferd med å bli pinlig.

– Svenskene er i gang med å gjøre de nødvendige investeringene på sin side av grensa. De forstår ikke hvorfor vi somler her i Norge, sier Arnstad.

Stortingsrepresentanten mener revidert nasjonalbudsjett i vår må være siste mulighet for den norske regjeringen til å komme med penger til Trønderbanen.

Også meråkerordfører Kari Anita Furunes, Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes og Malviks varaordfører Ole Herman Sveian poengterer hvor viktig trønderbanen er for distriktet.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum nikker enig. Partileder Vedum slår fast at Trønderbanen blir en viktig sak på fylkesårsmøtet i helga. Senterpartiet sentralt vil følge opp saken i Stortinget.

Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes er veldig glad for å kunne ønske sine partifeller i Trøndelag og partiledelsen velkommen til et historisk fylkesårsmøte i Stjørdal.

– Steinkjer er fylkeshovedstaden. Trondheim er storbyen. Men Stjørdal ligger midt i det nye Trøndelag, sa en smilende Vigdenes.