Sp-sjefen på stjørdalsbesøk igjen

Forsvarets muligheter på Værnes og Trønderbanen står i fokus når stjørdalsordfører Ivar Vigdenes tar imot partifelle og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fredag formiddag.

Sist Trygve Slagsvold Vedum besøkte Stjørdal, tok ordfører Ivar Vigdenes Sp-sjefen med på helikoptertur for å vise fram hva kommunen har å by på.  Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Sp-lederen besøker Størdal i forbindelse med Senterpartiets fylkesårsmøte i Trøndelag, som foregår på Scandic Hell Hotell i helga.

Samtidig bruker stjørdalsordfører Ivar Vigdenes muligheten til å ta opp politiske spørsmål som har betydning for Stjørdal.

Trygve Slagsvold Vedum besøkte Stjørdal sist under den store landbruksutstillinga Agrisjå på Frigården i august i fjor. Da tok stjørdalsordfører Ivar Vigdenes ham med på en rundtur i og over Stjørdal med helikopter.

Hell stasjon

Sp-lederen tar først turen til Hell Stasjon når han lander på Værnes fredag formiddag. Der får han orientering om det arbeid som er blitt gjort for trønder- og meråkerbanen. Et poeng her blir også det arbeid som ennå ikke er gjort. Den orienteringen tar skatvalsbygg og tidligere samferdselsminister Marit Arnstad seg av. Lokale Sp-representanter vil også delta. Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes vil være på plass sammen med fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem i Trøndelag.

Værnes

Etterpå går turen videre til besøk ved garnisonen på Værnes. Her møter Sp-lederen garnisonssjef Håkon Warø. På Værnes blir det gitt orienteringer  om de amerikanske marinesoldatene som trener på Værnes. Tema blir også de framtidige utnyttelsesmuligheter og arealkapasiteter som garnisonen på Værnes har.

Fylkesårsmøte

I helga åpner Senterpartiet sitt første fylkesårsmøte etter fylkessammenslåingen på Scandic Hell Hotel i Stjørdal. Årmøtet skal blant annet velge ny ledelse i fylkespartiet.

Her er Ole Herman Sveian fra Malvik innstilt som andre nestleder i Trøndelag Senterparti. Etter noen års «pause» fra politikken er han nå tilbake i kommunestyret i Malvik, og i 2015 ble han varaordfører i hjemkommunen. Fram til han ble varaordfører, var Sveian salgssjef i Felleskjøpet Agri.