– Vi skal synge 107 salmer på 7 timer

Søndag 11. mars skal alle salmene i salmeboka som handler om faste, Maria budskapsdag og påske, synges i Stjørdal kirke.

Brita Sjöberg inviterer til salmemaraton i Stjørdal kirke.   Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

– Vi starter på salme nummer 108 i salmeboka, og gir oss ikke før vi er ferdige med salme 215. Vi har hatt et lignende maraton tidligere også, inspirert av NRK sin sakte-tv «Salmeboka minutt for minutt». Den gangen var det salmene som omhandlet jul som var tema. Denne gangen er det altså faste og påske, sier kantor Brita Sjöberg.

Allsang

Arrangementet er åpent for alle, og alle kan delta i sangen.

–Så langt har vi avtale med fire kor i dalføret, som skal være med som forsangere. Men dette er ikke et arrangement der det skal være noen som har opptreden alene. De som står fremme på scenen er bare med som forsangere på salmene. Korene bytter på hvem som er forsangere underveis i maratonen.

Plass til flere

Så langt er det Lånke Kor-all, Dameavdelingen, Varnes vokal og Værnes kantori som er med som forsangere. Men det er plass til flere.

–Vi har også en del sangere som ikke er med i kor som har meldt seg. Hvis en som enkeltsanger vil være med, skal vi ha en fellesøving den 5. mars, som det er mulig å bli med på. Det er bare å melde seg. Det gjelder også for musikere. Hell Brass har allerede meldt at de er med på noen sanger, men vi er interessert i flere som kan bidra med instrumenter også, sier Sjöberg.

Grunnstammen i musikken er det de tre kantorene i Stjørdal som står for. I tillegg til Brita Sjöberg er det Gunnar Gustad og Kristina Lysiak.