Byr på hverandres naturopplevelser

Ungdomsgruppene i Stjørdal JFF og Røros JFF utveklser aktiviteter.

Ungdomsgruppene til Stjørdal JFF og Røros JFF har fisket på isen i Glomma og satte opp mårfeller. De to gruppen utvekseler aktiviteter.   Foto: Privat

Hannah Thorunn Monsø fra Stjørdal JFFs ungdomsgruppe sammen med lederen for ungdomsgruppa i Røros JFF, Peder Morseth Galaaen.  Foto: Privat

Nyheter

De to foreningene har startet et fruktbart utvekslingssamarbeid for ungdommer. Hver forening skal invitere den andre på minst en aktivitet og stiller med nødvendige fasiliteter for overnatting. Stjørdal byr på sjøfiske og laksefiske. Røros byr på fjell, Glomma og Femundsmarka. Formålet med avtalen er å øke omfanget i aktivitetsplanen for begge foreninger, og gi medlemmene tilgang på aktiviteter som ikke nødvendigvis er tilgjengelig i egen kommune. Avtalen ble opprettet av ungdomskontakt Craig Furunes som oppfordrer flere til å samarbeide utenfor kommunegrensene.

– Vi har allerede hatt en fantastisk lanseringshelg oppe på Røros. Verdt å nevne er at vi fikk god fangst begge dager, Craig Furunes. Han oppfordrer flere foreninger om å ha tilsvarende samarbeid.

Røros JFFUngdomsgruppa byr på luftgeværskyting, turer til Flensjøen, revejakt, predatorkonkurranse, beverjakt, isfiske på Kletjønna, rådyrjakt, bygging av mårfeller og mye mer, mens SJFFs ungdomsgruppe byr på laksefiske, isfiske, duejakt, gåsejakt, rådyrjakt, skogsfugl- og rypejakt, fellefangst rev og ungdomsjulebord.

– Turen til Røros var kjempefin og vi fikk være med på aktiviteter vi ikke har her i Stjørdal, sier Hannah Thorunn Monsø, nyvalgt leder i SJFFs ungdomsgruppe. Monsø er første kvinnelige leder i gruppa i nyere tid.

Hun forteller at ungdomsgruppa møtes hver fredag i SJFFs lokalet i Løkkeveien bak Byggmakker.

– Gruppa har hatt en positiv utvikling og hver fredag er vi 10-15 medlemmer som møtes til forskjellige aktiviteter. Det kan være kurs eller planlegging av nye turer. Kveldene er også en sosial møteplass for å møte andre ungdommer som er glad i naturen. Til helga har vi planlagt å dra på isfisketur til Movatnet eller et annet vann her i nærområdet, sier Monsø.

– Vi var med på isfiske på Glomma og fikk opplæring i fellefangst, sier Monsø som var med på turen sammen ti andre ungdommer fra Stjørdal.