Enebolig i Stjørdal totalskadet i brann

Politiet fryktet lenge at det var fare for spredning.

Huset som nå er helt nedbrent ligger like ovenfor gartneriet i Hjelsengveien i Stokkberga. Personer er kjørt til legevakten, og politiet kan foreløpig ikke si noe om noen er savnet.   Foto: Kristian Helgesen

Nyheter

-  Akkurat nå pågår det etterslukking. Vi fikk melding 17.15 og samtlige nødetater var raskt på plass, men det var absolutt ingenting vi kunne gjøre, sier politiets innsatsleder på stedet, Tommy Bratås.

Politiet fikk bistand både fra Malvik og Værnes. Nå er området sperret av, og fra politiets side vil det bli satt opp vakthold natt til mandag fram til huset er klart for undersøkelse. Så snart det lar seg gjøre vil teknikere undersøke brannstedet, opplyser politiet.

Saken fortsetter under bildet.

Huset i Stokkberga på Stjørdal var raskt helt nedbrent. En stund var det spredningsfare, men brannen er nå under kontroll.   Foto: Knut Sollighaug

 

Fare for spredning

Det var en stund fare for at et nabohus kunne være i fare på grunn av vindretningen, men nå er den faren over, opplyser politiet.

Eneboligen var fullt overtent. Politiet meldte også tidlig på Twitter at det var fare for at brannen skal spre seg til nabohus. Det var store flammer og mye vind i området.

Bladets fotograf som kom tidlig til brannstedet opplyste at brannen er midt i et boligområdet og at det derfor er stor spredningsfare.

- Brannen er like ovenfor gartneriet i Stokkberga. Både brann og politi er på stedet. Biler har stoppet opp langs med veien og det er fullt av skuelystne folk i veien, forteller Frank Skaufel like etter klokken 17 søndag ettermiddag.

Kjørt til legevakt

Politiet opplyste like etterpå at personer var kjørt til legevakten, og at det da var for tidlig å si om noen var savnet.

Klokken 18.10 var de verste flammene slukket.

- Det pågår etterslukking, personer som er evakuert fra huset er kjørt til legevakta og blir tatt hånd om der. Det er alt for tidlig for oss å si noe om årsaken til brannen, sier Solfrid Lægdheim, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt like etter klokken 18.00.

- Er det en vanlig enebolig?

- Det er et ordinært bolighus, en enebolig. Vi har foreløpig ikke gi informasjon om hvor mange som bor på adressen, sier hun.

- Det er mange mennesker på stedet, og de må rette seg etter de føringene som blir gitt på stedet. Huset er så godt som nedbrent, så nå er det etterslukking som foregår, sier Lægdheim.

Eneboligen i Stokkberga på Stjørdal var ikke mulig å redde.   Foto: Kristian Helgesen

Brannmannskapet jobber på spreng.   Foto: Erling Skjervold

Brannmenn jobber med å slukke brannen.   Foto: Erling Skjervold

Både brann og politi var raskt på stedet.   Foto: Knut Sollihaug

Full branni et bolighuset i Stokkhaugan.  Foto: Knut Sollihaug