Mistet skiskyttersprinten på TV

Hele Hegra og Meråker har vært uten bredbånd og TV i dag.

Hele Hegra og Meråker har vært uten bredbåndsforbindelse i dag på grunna av brudd på en fiberkabel.  Foto: Trond Nøstberg (illustasjonsfoto)

Nyheter

Ifølge driftsmeldingene fra NTE er det brudd på en fiberkabel som går østover fra Stjørdal. Dermed har mellom 700 og 800 Altiboks-kunder i Hegra, Skjelstadmarka, Forradal og Meråker vært uten fiberforbindelse store deler av søndagen.

Det betyr at Altiboks-abonnentene i det berørte området gikk glipp av skiskyttersprinten fra OL. Men langrennsløperne som gikk 30 kilometer, skal ha kommet seg i mål like før kabelbruddet.

Kabelbrudd

- Bruddet skjedde klokken ni søndag morgen et sted mellom Eidum trafostasjon og Hegra. Vi vet ikke hvorfor bruddet har oppstått. Fiberkabelen henger i en høyspentmast på denne strekningen. Dermed må vi ta ned kabelen, finne feilen og skjøte bruddet, sier Inge Bartnes., kommunikasjonsdirektør i NTE.

Beklagelig

Kommunikasjonsdirektøren beklager sterkt det som har skjedd.

- Det er veldig sjelden at slikt skjer. Denne typen fiberkabel er noe av det sikreste og mest stabile vi har, sier han.

Retter feilen

Arbeidet med å skjøte kabelen er i gang, og ifølge Inge Bartnes regner NTE med at de første abonnentene vil få forbindelsen tilbake i fire-tiden søndag ettermiddag.

- De fleste skal være påkoblet igjen innen klokken 18 søndag kveld, sier Inge Bartnes.