«Kim Jong-Vigdenes» får det til å koke i kommentarfeltet

Kommentarene haglet da ordfører Ivar Vigdenes la ut profilbilde av seg selv med skinnlue og i en setting med en slående likhet til den nordkoreanske diktatoren.

Ivar Vigdenes på sitt besøk til Værnes garnison fredag fanget av Trønder-Avisas fotograf. På Facebook har Vigdenes lagt ut en montage av bildet som er tatt av Sivert Rossing og et annet bilde av den nord-koreanske diktatoren Kim Jon Un.   Foto: Facebook

Nyheter

I forbindelse med et besøk på Værnes sammen med blant annet Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder, Marit Arnstad (Sp) ble det tatt et bilde av Ivar Vigdenes som har fått det til å koke over av humoristiske kommentarer i sosiale medier i helga.

Årsaken er at Vigdenes med skinnlue og frakk,  flankert av offiserer i uniform, er slående lik en liknende setting med den Nord-Koreanske diktatoren Kim Jong-Un.

- Kim Jong Vigdenes, skriver Frp-politiker, Espen Teigen.

- Først Ludvig XIV, nå Kim III, kommenterer en annen.

«Russerspion» og «Putin på besøk» er også blant de humoristiske kommentarene under bildet som blant annet Ivar Vigdenes selv la ut på sin Facebook-profil i helga.

Han får forøvrig også skryt for sin åpenbare selvironiske holdning til bildet som Trønder-Avisas Sivert Rossing har tatt.

Humoristisk

Vigdenes har åpenbart lokket latteren fram hos mange med sin skinnluebekledde framtoning. 

- Er du i ferd med å sette opp fylkesgrensa igjen? spør fylkespolitiker Lill Harriet Sundaune fra Malvik i en kommentar.

- Gratulerer til Senterpartiet i Trøndelag med tidenes største fylkesårsmøte. Godt å vite at Stjørdal er i trygge hender fremover..., skriver MDG-politiker Tommy Reinås fra Stjørdal.

- Den russiske guvernør Ivan Vigdanov, foreslår en tredje.

Mink fra Hegra

Ivar Vigdenes satt mandag morgen opptatt i et møte, men skrev en kort kommentar på SMS om skinnluestuntet:

- Pelsluen er laget av mink fra Hegra, og er noe jeg har tenkt å bruke ofte fremover. Magemålet jobber jeg imidlertid med, skriver Stjørdals-ordføreren til Bladet.

- Det er sjelden kost at du blir sammenliknet med såpass ytterligående venstrepolitikere?

- Ja, heldigvis. I best forståtte mening så balanserer det ut et ellers ganske borgerlig og liberalt omdømme, sier Vigdenes.

Vigdenes har flere ganger uttalt at han er motstander av regjeringens avvikling av pelsdyrnæringen. Lørdag la han ut denne Twitter-meldingen:

- I Agdenes kommune er det 25 pelsdyrbønder som får levebrødet sitt forbudt. Korrigert for folketall ville det tilsvart 360 familier i Stjørdal. #Meningsløspolitikk