– Det var helt uaktuelt å sende inn røykdykkere

Brannvesenet drev med etterslukking til morgenkvisten.

Boligen var fullstendig overtent da brannvesenet kom fram.  Foto: Knut Sollihaug

Nyheter

– Boligen var fullstendig overtent da vi kom fram. Flammene sto gjennom alle vinduene og det ble raskt hull i taket. Det var helt uaktuelt å sende inn røykdykkere, for det ville vært uforsvarlig. Vi tok en beslutning på å konsentrere oss om å hindre spredning. Husene på oversiden var truet, og det viktigste var at de ikke tok fyr, sier brannsjef Bjørn Rønning.

Alarmen gikk klokka 17.15 søndag ettermiddag. Meldingen gikk ut på boligbrann i Stokkberga. Brannbilene kjørte via E6 og Havnekrysset.

Tenker arbeidsoppgaver

– Da vi befant oss i Havnekrysset så vi at det var kraftig røykutvikling, og da vi var ved rundkjøringen ved Medbroen så vi høye flammer. Vi skjønte på det tidspunktet at det var snakk om overtenning, forteller Rønning.

Kraftige vindkast fra sør-øst skapte utfordringer. Det var også is på vannkummer som måtte hakkes opp før brannvesenet fikk tilgang på mer vann. Brannmannskap fra Avinor og en tankbil fra Malvik ble også tilkalt.

– Vi gikk aldri tom for vann. Det tok fyr i busker ved boligen, og veggene på en garasje i nærheten var veldig varme på et tidspunkt. Men vi fikk ganske raskt kontroll på situasjonen, sier Bjørn Rønning.

Stjørdal brann- og redningstjeneste drev med etterslukking fram til morgenkvisten mandag. Politiet er også på stedet og holder brannvakt.

Rønning opplyser at mannskapene er trente til å tenke og utføre arbeidsoppgaver når det står på som verst. Men etter alvorlige hendelser tar de seg en prat før alle blir dimittert.

– Det er viktig å snakke om hva folk føler. Vi reagerer forskjellig, sier Rønning.

– Fikk kjørt seg

I tillegg til boligbrannen i Stokkberga søndag ettermiddag, måtte brannvesenet rykke ut til en pipebrann på Hognesaunet natt til mandag. Én person ble sendt til legevakt for en sjekk.

– Mannskapet har fått kjørt seg det siste døgnet, sier brannsjefen.