Familie varslet om at kvinnen kjørte i rus

Kvinnen ble anmeldt av folk i hennes nære familie. De likte ikke at hun kjørte bil mens hun var ruset på medisiner.
Nyheter

Forleden møtte kvinnen som er i slutten av femtiåra. i tingretten. Hun var tiltalt for å ha kjørt bil uten førerkort og for å ha kjørt bil mens hun var påvirket av berusende eller bedøvende midler.

Kvinnen erkjente straffskyld for bilkjøring uten førerkort. Hun ble stoppet av politiet på Frosta en kveld i september i 2016. Kvinnen hadde da levert inn førerkortet fordi hun gikk på medisiner.

Den andre episoden foregikk en ettermiddag i januar i Fjor. Også da kjørte kvinnen som er hjemmehørende i Stjørdal, på Frosta. Det var en nær slektning av kvinnen som meldte fra om at hun gikk på sterke medisiner og likevel kjørte bil.

Under legeundersøkelsen konkluderte legen med at kvinnen ikke var påvirket. Blodprøven viste imidlertid at kvinnen var påvirket av virkestoffene zopiklon og kodein. Konklusjonen var at virkestoffene tilsvarte en rusgrad med promille på over 1,2 under kjøringen.

Kvinnen pekte på at hun ikke følte seg ruset og at kjøringen gikk fint. Andre bilførere på vegen skulle imidlertid ha reagert. Også en passasjer i kvinnens bil forklarte at bilen vinglet over midtlinja flere ganger og at bilen også var borti autovernet på andre sida under kjøringen.

Tingretten la den sakkyndige medisinske rapporten til grunn og kom til at stjørdalskvinnen var skyldig i ruskjøring. Under straffeutmålingen legger tingretten vekt på ruskjøringen som det alvorligste punktet. Normalt skal det reageres med både fengsel og bot når promillen er over 1,2. Retten legger også vekt på at kvinnen kjørte langs en strekning mellom Stjørdal og Frosta som har sterk trafikk.

Dommen ble fengsel i 24 dager. Stjørdalskvinnen slipper likevel å sone. Betingelsen er at hun går gjennom et program mot ruskjøring.

Kvinnen ble også dømt til å betale en bot på 10.000 kroner. Kvinnen ble også frakjent retten til å kjøre bil i to år.