Politiet holder vakt på branntomta

For tidlig å gjøre undersøkelser på stedet.

Det steg fortsatt røyk opp fra det nedbrente huset ved 09-tida mandag morgen.   Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Politi og brannvesen har i natt holdt vakt ved branntomta i Stokkanvegen. Eiendommen er sperret av og det vil bli satt i gang tekniske undersøkelser på stedet så raskt det er mulig.

– Vi har vakthold der med tanke på oppbluss. Det er foreløpig ikke mulig å undersøke branntomta på grunn av varmen. Huset er nedbrent og etasjeskilleren i mur er påført skader. Vi må være sikker på at det er trygt å gå inn før vi setter i gang arbeid på stedet, sier lensmann Arne Henrik Ulvin.

Fortløpende vurdering

Han sier målet er å komme i gang så raskt som mulig.

– Vi ønsker å begynne så fort som mulig, men vi har ingen tidsplan ennå. Vi håper på at det er mulig å starte i dag og vil gjøre ei forløpende vurdering i samråd med brannvesenet, sier Ulvin.

En person har fortsatt status som savnet etter brannen.

– Undersøkelsene på branntomta er todelt. Det ene er å søke etter personen som er savnet. Det andre er å finne brannårsaken, sier lensmannen.

Har en teori om arnested

Han sier det er altfor tidlig å si noe om hvordan brannen har oppstått, men det er ingen mistanke om at det ligger noe kriminelt bak.

- Vi har en teori om hvor brannen har startet, men årsaken vet vi ikke, sier Ulvin.

Ønsker video og bilder

Politioverbetjent Veronika Hammer sier politiet ønsker seg bilder og videoer fra brannstedet før brannvesenet kom til stedet.

– Dersom noen sitter på slikt materiale ønsker vi å komme i kontakt med dem. Det kan gi oss en pekepinn på hvor arnestedet er, sier Hammer.