– Det har vært et utrolig begivenhetsrikt år. Og vi er superstolte over det vi har fått til. Det skjer raske endringer i vår bransje og selv om det var en nervepirrende beslutning, kan vi etter ett år sammen slå fast at det var en god beslutning. Jeg mener at leserne har fått en bedre papiravis og en bedre nettavis, sier ansvarlig redaktør Linn K. Yttervik.

En dag ekstra

For ett år siden flyttet journalistene Anders Fossum, Richard Bakken og annonsekonsulent Ann-Kristin Olafsen inn i lokalene til Stjørdalens Blad. Og den nye avisen fikk navnet Bladet, lokalavis for Malvik, Meråker og Stjørdal. Siden 14. februar i fjor har Bladet hatt ett felles nettsted, og gitt ut papiravis tre ganger i uka til innbyggerne i Malvik, Meråker og Stjørdal.

– I en tid hvor de fleste papiraviser går ned i frekvens er vi glade for å kunne gi leserne i Malvik en avis ekstra i uka. Og alle har nok merket at papiravisen er fyldigere og tettere og at vi har satset betydelig på helgestoffet i den nye sammenslåtte avisen, sier Yttervik.

På riktig vei

Avisene hadde allerede felles sportsansvarlig, nyhetsredaktør og redaktør, så det var utbredt samarbeid også før sammenslåingen.

– Med en avis har vi frigjort kapasitet til å satse mer på nett. I tillegg var det mange stoffområder som var interessante for folk på tvers av kommunegrensene. Det er særlig aktualisert gjennom sammenslåingen av fylkene. Folk i Malvik og Meråker leser om Stjørdal og omvendt, men vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra abonnenter som bryr seg om hva som skjer i de andre kommunene. Vi foretar jevnlig undersøkelser blant leserne, og disse viser at leserne blir stadig mer fornøyd med produktet, så vi føler at vi er på riktig vei, sier Yttervik.

Hun mener det er grunn til å feire sammenslåingen.

– Vi opererer i et marked med ekstremt raske endringer. Det som er riktig i dag er ikke nødvendigvis det rette om et halvt år. Så dette er en bransje man må være på hugget i for å tilpasse seg lesernes behov. Derfor har vi satset digitalt og vi kommer til å satse ytterligere i tiden som kommer for å bli enda bedre på nett. Samtidig er papiravisa vårt grunnfjell og vi har mange lesere som gleder seg til å hente papiravisa om morgenen. Slik skal det fortsatt være. Som lokalavis har vi mange trofaste lesere som vi skal vi ta godt vare på, sier Yttervik.

Og legger til:

- Uansett hvordan folk leser oss på papir eller mobil, så er det de gode nyhetene som gjelder. Og der skal vi være best i vår region, sier hun.