Sør-Trøndelag Bondelag og lokallaget i Malvik, markerte fredag 2. februar sitt syn i travbanesaken, med bål, fakler og appeller.

Det var cirka 170 personer som møtte opp for å markere sitt syn i saken.

Leder i Malvik Bondelag, Paul Vikhammer, sier de ikke er i mot travbane, men den må legges et annet sted enn i viktige landbruksområder.

Varaordfører Ole Herman Sveian, uttrykker glede over at så mange hadde møtt opp for å støtte jordvernsaken. Han oppfordret også de folkevalgte, kommunestyret, om å være seg sitt ansvar bevisst når saken skal opp til politiske behandling til våren.

Vi støtter opp om både bondelagets leder og varaordførerens engasjement og syn i denne saken. Dette er en sak som bør interessere alle Malviks innbyggere.

Malvik kommune er en fin kommune å bo i med flott natur og et supert utfartsterreng like utenfor stuedøra.

Malvik er også en rik jordbrukskommune med små og store jordbruk som tilsammen utgjør en vesentlig del av vår nasjonale matprduksjon. Husk at bare tre prosent av Norges areal er dyrka mark. Dette forplikter oss til å utnytte de mulighetene som finnes.

Landbruk - natur - friluft - såkalte LNF-områder er viktige og dyrebare områder for Malviks innbyggere.

I forbindelse med revidering av den kommunale arealplanen, er det mange saker, deriblant LNF-saker, som skal opp til politisk behandling.

I likhet med varaordførers henstilling til kommunestyret i forbindelse med travbanesaken, ber vi om at våre folkevalgte foretar en grundig vurdering i alle saker som berører LNF-områder.

Vår parole blir:

«Nei til travbane på dyrka mark»

«Nei til bygging av boliger i LNF-områder»

«Ta vare på Malvik kommunes verdier med jordbruk-, natur- og friluftsområder»

Malvikpatrioter