– Målet mitt er å skape en interessant butikk og en arbeidsplass jeg kan trives på.

Det sier hommelvikkvinnen Karianne Frøiland Haug snaut tre måneder før nyåpning i kjøpesenteret.

Klær- og interiør

Denne uka signerte 42-åringen og ektemannen Tor Arne leiekontrakten med senterledelsen. I mai åpner paret klær- og interiørbutikken Frost.

– Vi har gått med ideen ei stund. Det har stått mange ledige lokaler her, og når det ble snakk om ei revitalisering av senteret, ble det straks veldig interessant. I tillegg bor vi i Hommelvik og er heldige som har et nærsenter på Sveberg. Jeg tenker at da er det riktig å starte noe her, sier Haug.

Butikk i Stjørdal

I åtte år drev hun den uavhengige butikken Mias i Kjøpmannsgata sammen med moren Gunn. Heller ikke denne gangen har Karianne en tung kjede i ryggen.

– Det har jeg aldri hatt og trenger derfor ikke å finne opp kruttet på nytt, sier hun.

– Dristig?

– Så klart er det, men det er jo dette jeg har lyst til å holde på med. Derfor tar jeg sjansen, sier Haug og legger til at hun i løpet av våren også vil etablere en nettbutikk. Det ser hun på som en nødvendighet i bransjen om dagen.

Passiv eier

Butikken på Sveberg blir på nærmere 130 kvadratmeter og får lokaler vis-à-vis Mix-kiosken. Haug er i første omgang eneste ansatt, men har med seg ektemannen som passiv eier.

(Saken fortsetter under bildet.)

Ekteparet Haug overtar et areal på totalt 160 kvadratmeter. Den nye butikken blir på 130 kvadratmeter og får lokaler mellom Nille og Mix-kiosken. Foto: Anders Fossum

Frost skal tilby dameklær for kvinner i alle aldre og interiør i form av lamper, møbler og gaveartikler. Produktene er i alle prissjikt og leverandørene er i all hovedsak fra Skandinavia. Derav butikknavnet Frost.

– Vi ønsket å ha et enkelt navn som folk husker. Og så skulle det stå i forhold til varene vi selger. De kommer fra skandinaviske leverandører og i så måte føler vi at det harmonerer, sier Haug.

Butikker i vekst

Senterleder Tone Moum Drazkowski mener uavhengige butikker som Frost er i fremvekst.

– Dette vil være en spesialbutikk for Malvik Senter. Den får en viktig lokasjon ved inngangen og blir krydderet i senteret. Kjedeuavhengige butikker har mye spennende varer og det er disse som vokser mest rundt omkring. Jeg er veldig glad for å ha landet denne avtalen. Vi har jobbet en stund med dem, sier hun.