– Dette synes jeg er meget ille, sier Moen oppgitt til Bladet.

Han skulle ta bussen fra Stjørdal stasjon til Hell Kjøpesenter tirsdag morgen. Stjørdalingen har diabetes og kjente at blodsukkeret var lavt. Derfor gikk han innom Narvesen-kiosken og kjøpte seg en bolle.

– Ekkel følelse

28-åringen opplyser at han gikk om bord i bussen, betalte billetten og satte seg ned i setet. Så tok han fram bollen han måtte få i seg for å få opp blodsukkeret.

– Jeg måtte ha i meg noe. Men så får jeg beskjed av bussjåføren om at jeg ikke har lov til å spise i bussen. Sjåføren sa at han ikke ville ha smuler i setene, sier Jim Birger Moen.

Han forteller at han ga sjåføren beskjed om at han har diabetes og at blodsukkeret var faretruende lavt. Men han hevder at det ikke hjalp.

– Jeg fikk beskjed om å gå av bussen hvis jeg skulle spise. Men da hadde den kjørt fra meg og jeg hadde kommet for sent på jobb. Så jeg bestemte meg for å holde meg, og ga beskjed om at situasjonen kunne bli ti ganger verre hvis det skjedde noe. Heldigvis gikk det bra, sier Moen, som ikke er videre imponert over behandlingen han fikk.

– Det var skummelt, en skikkelig ekkel følelse. Hvis jeg hadde fått en føling kunne det utviklet seg til et anfall. Dette var ikke en trivelig opplevelse.

Beklager

Moen sier han ikke håper at andre får samme behandling som han fikk tirsdag morgen.

Direktør for kommunikasjon og drift i ATB, Grethe Opsal, beklager hendelsen til Jim Birger Moen. Hun forteller at han i dette tilfellet burde fått spise maten på bussen.

– Vi beklager hendelsen på vegne av operatøren, sier hun til Bladet.

Opsal opplyser at det i bussene er et piktogram som viser forbud mot mat og drikke.

– Men omforent rutine med våre operatører er at man skal kunne bruke skjønn. Det vil for eksempel si at kaffe med lokk og en tørr matpakke er innenfor, mens kebab og åpen kaffekopp er utenfor. Bakgrunnen for dette er tilsøling og hygeniske forhold i buss av hensyn til reisende og at bussene skal være rene, sier Grethe Opsal, som legger til at de skal ta den aktuelle hendelsen med Jim Birger Moen opp med operatøren.