14-åringen fra Stjørdal har spilt litt håndball for City Stjørdal Helsesportslag, men har holdt litt igjen. Nå er Grendal klar for å satse litt mer.

- Jeg fikk en invitasjon til å være mer på Fides Games, og synes det er moro å være med på litt forskjellig, sier Grendal, mens han hopper høyt over hekkene.

Hekkehopp var én utallige aktiviteter de 60 deltagere fra Stjørdal, Meråker, Selbu, Frosta og Trondheim kunne forsøke seg på. Boccia, boblefotball, klatring, fotball, håndball, ringekast og innebandy var noe av det andre deltagerne kunne bedrive i Stjørdalshallen.

For Viktor Grendal er det viktig å finne ut hva han vil drive på med i årene fremover.

- Det kan bli friidrett. Jeg har Erik Lindø som forbilde, fortsetter sprekingen, som går i klasse 8D ved Stokkan Ungdomsskole.

Det ble et dramatisk oppgjør mellom Stjørdal City HSL (i gult) og trenerlaget, som måtte se seg slått av sprekingene i Stjørdal City HSL. Foto: Frankk Skaufel

Rysare av en fotballkamp

Størst forventinger var det naturlig nok til den innlagte fotballkampen under Fides Games. Her stilte Stjørdal City Helsesportslag med sine beste menn og kvinner, og oppmøtet var et Champions League-lag verdig. På innbytterbenken hadde laget nok spillere til minst to lag, og det trengtes ettersom trenerlaget på motsatt banehalvdel hadde hentet inn assisterende landslagstrener og ex RBK-er Per Joar Hansen som nøkkelspiller.

- Det ble en rysare av en fotballkamp. Vi ledet 5-4 like først slutt, men så snudde City Stjørdal HSL kampen og vant 6-5 helt på tampen. Da var jubelen så stor at vi nesten ikke fikk satt i gang kampen igjen, sier Roar Vikvang, som sammen med resten av trenerne måtte gå slukkøret av banen etter et smertelig tap fullt på høyde med Sveriges stafettnederlag i OL.

- Svært fornøyd

Kirsten Karlsen, en av arrangørene i Stjørdal City HSL, var storfornøyd med dagen.

- Vi er rundt 60 påmeldte, det samme som i fjor. Det er vi svært fornøyde med. Dette er andre år vi arrangerer Fides Games, og dette skal bli en årviss tradisjon. Målet er å introdusere nye aktiviteter til deltagerne, og forhåpentligvis skaper vi interesse for at de ønsker å fortsette med idrett fremover, sier Karlsen.