Kvinnene i Arbeiderpartiet, SV og Amnesty inviterer til markeringen av den internasjonale kvinnedagen 8. mars i kulturhuset Kimen.

Kvinnelag holder stand

– Markeringen av den internasjonale kvinnedagen har slett ikke tapt sin aktualitet, mener Jorun Tyholt.

Hun leder Stjørdal Arbeiderkvinnelag. Kvinnelaget i Stjørdal er det eneste som er igjen av rene kvinnelag i Arbeiderpartiets grunnorganisasjoner. Alle de andre kvinnelagene er nå tatt opp i de ordinære arbeiderlagene. Stjørdal Arbeiderkvinnelag holder stand.

Et stykke igjen til full likestilling

– Bare se rundt oss. I mange yrker og samfunnsposisjoner henger kvinner fortsatt etter. Det er et stykke igjen til full likestilling, mener Jorun Tyholt.

Hun får full støtte av de andre initiativtakerne. 8. mars-markeringen i Kimen er et samarbeid mellom Arbeiderpartiet, SV og Amnesty International.

Markering i Kimen

Arrangementet i Vektersalen i Kimen er gratis og åpent for alle interessere.

Redaktør Linn Yttervik i Bladet har sagt seg villig til å holde kveldens hovedinnlegg. Yttervik har lang erfaring som nyhetsjournalist og har jobbet både i lokalaviser og internasjonalt.

Markeringen i Kimen vil også by på kulturelle innslag. Sangkoret Dameavdelingen har lovt å komme. Og det settes av tid til både bevertning og appeller.

– Få med at arrangementet er helt gratis og åpent for alle interesserte, sier SV's Anja Ristad.