Han får full støtte fra Rune Larsen (H) som leder det kommunale trafikksikkerhetsutvalget.

Begge peker på at gang- og sykkelveg langs europavegen er staten sitt ansvar.

– Stjørdal kommune har gitt Statens vegvesen tydelig beskjed om at kommunen prioriterer gang- og sykkelveg langs E14 høyt, sier ordfører Vigdenes (Sp). Det gjorde stjørdalspolitikerne i 2015.

LES OGSÅ: Tør ikke gå langs E14

Vegvesenet har satt gang- og sykkelvegen langs E14 opp i handlingsplanen fram mot 2023.

– Betyr det at gang- og sykkelvegen langs E14 skal stå ferdig senest i 2023?

– Det legger jeg så absolutt til grunn. 30 millioner er avsatt i 2022, og 64 millioner i 2023. Men trykket mot samferdselsmyndighetene må vi holde oppe sammen, svarer Vigdenes.

Prioritert på topp

Stjørdalsordføreren og Rune Larsen i det kommunale trafikksikkerhetsutvalget legger ikke skjul på at de blir noe oppgitt over det de oppfatter som stadige beskyldninger fra Kåre Børseth og Arbeiderpartiet om at de borgerlige partiene som sitter med flertallet i Stjørdal, ikke følger opp gang- og sykkelveg langs E14 nok.

LES OGSÅ: Mye skrik og lite ull om E14

Begge peker igjen på at prioriteringsvedtaket fra kommunestyret i Stjørdal, har E14 på topp. Vegvesenet og staten som har ansvaret for å bygge gang- og sykkelveg langs europavegen, har fått tydelig beskjed fra Stjørdal kommune. Og vegvesenet har tatt gang- og sykkelvegen langs E14 inn i vegplanen.

Presser på

– Jeg har stadige kontaktmøter med Vegvesenet. Jeg bruker hver eneste mulighet til å snakke Stjørdals sak og presse på, sier Vigdenes.

Han presiserer igjen at finansiering og bygging av gang- og sykkelveg langs E14 er statens ansvar, ikke ansvaret til Stjørdal kommune.

– Under budsjettbehandlingen like før jul fikk dere vedtatt forslaget om at kommunen skjal stille med en million kroner til å forskuttere gangveg langs riksveg 705 i Elvran?

–Det er et prosjekt som har en helt annen status. Gang- og sykkelveg her er ikke prioritert av fylkeskommunen. Vedtaket i Stjørdal bidrar nå til å løfte denne gang- og sykkelvegen fram, slår Vigdenes fast.

Ordføreren presiserer at kommunen ikke skal dekke deler av byggekostnadene for gang- og sykkelvegen langs 705 i Elvran. Kommunen skal sørge for å utarbeide planverket for gang- og sykkelvegen.

Ordfører Vigdenes skjønner godt at Kåre Børseth og Arbeiderpartiet er utålmodige når det handler om gang- og sykkelveg langs E14.

– Det er vi alle sammen. Vedtaket om å plassere E14 på topp på prioriteringslista fra kommunen, var enstemmig i kommunestyret, sier Vigdenes.

Han peker på at Børseth og Arbeiderpartiet kunne ha kommet med andre forslag under budsjettbehandlingen i desember som kunne blitt diskutert i kommunestyret. Men det gjorde de ikke.

– Da passer det dårlig å komme med politiske beskyldninger mot flertallspartiene i ettertid, mener Vigdenes.