– Vi avdekket og fikk bekreftet flere slike hendelser i fjor høst. De får beskjed om oppmøtested, og slåssingen starter umiddelbart, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Ingen er straffet

Ungdommer avtaler i lukkede grupper på sosiale medier om hvor de skal møtes. Dette spres videre. Politiet kjenner til tre ulike tilfeller der ungdommer i Værnesregionen har vært involvert.

– Ungdommene er både under og over 18 år, sier Sparby.

Han opplyser at slåsskampene skjedde i Stjørdal, Malvik og Heimdal. Ved sistnevnte sted var det stjørdalsungdommer som møtte for å gjøre opp.

– Mobiliteten er større nå enn tidligere. I Malvik var det en konflikt med ungdommer fra Charlottenlund. Om dette er en oppblomstring av såkalt «streetfight» er vanskelig å si, forteller Sparby.

Ingen ungdommer er straffet som følge av slåssingen. Politiet har kun sett noen videoopptak i etterkant.

På nett

– Det har vært dårlig kvalitet på filmene, så for oss er det uklart hvem som har vært involvert. Men vi kommer til å følge nøye med på denne trenden i tiden framover, understreker etterforskningslederen.

Sparby forteller at det finnes nettsteder som ønsker å få videoer fra denne type slåssing tilsendt, slik at det kan legges ut på Internett.

– Jeg har ingen opplysninger nå om slåssingen i vårt distrikt ligger på nett, sier han.